PUBLICITAT

L'USdA exigeix transparència en les ofertes del Servei d'Ocupació

  • El sindicat demana que es publiqui el salari a cobrar i s'especifiquin clarament els requisits exigits
E.O.G
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona s'inscriu, acompanyada de la seva filla, al Servei d'Ocupació, en una imatge d'arxiu Foto: EL PERIÒDIC

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) exigeix més transparència en les ofertes que es publiquen al servei d'ocupació. S'entén, des del sindicat, que d'aquesta manera seria més fàcil cassar l'oferta i la demanda de treball, i «s'estalviarien disgustos». És a dir, es demana que es publiqui la remuneració i els criteris, doncs sovint «la manca d'informació alimenta falses esperances» i «fa perdre temps i recursos» als qui estan en recerca de feina, segons van explicar fonts de l'USdA. Així mateix, el sindicat denuncia que hi ha empresaris que posen «requisits abusius».

Des de l'USdA han atès diversos aturats els darrers mesos, ajudant-los en la recerca de feina. Ha estat a través d'aquests que han comprovat que la informació que es dóna sobre les ofertes de treball publicades al Servei d'Ocupació és insuficient i confusa. D'entrada, no s'informa sobre el salari i tampoc s'especifiquen criteris com l'experiència requerida o el tipus d'estudis.

Segons fonts de l'USdA, s'han fet seguiments d'aturats amb un perfil «més que suficient» a priori segons els requisits establerts en l'oferta, i que no han obtingut una resposta favorable des del Servei d'Ocupació perquè en trucar han especificat més els requisits. Això, des del sindicat es veu com un «engany» per als residents desocupats, a qui es generen «falses esperances». D'altra banda, a més de la major transparència en les ofertes, l'USdA denuncia que hi ha empresaris que posen requisits «abusius». Així per exemple, per llocs de treball poc qualificats hi ha qui demana ser llicenciat en una determinada matèria. En d'altres casos, es demana experiència de diversos anys, «quan en els estudis ja s'agafa experiència», defensen des del sindicat, que posen l'exemple d'un fisioterapeuta recentment graduat o d'un perruquer, feines que s'entén que es necessitin uns estudis, però també que en aquests es fan prou pràctiques. Així mateix, es critica que per determinades feines «gens qualificades» es pugui demanar experiència.

De la mateixa manera, el sindicat assegura haver comprovat que hi ha aturats de més de 50 anys que malgrat l'experiència tampoc se'ls ofereix la feina per ser ja «massa grans».

A més de constatar tot això gràcies a afiliats i persones properes en atur, també han comprovat que hi ha ofertes que s'eternitzen, i n'hi ha que han estat publicades al Servei d'Ocupació per més d'un any. Això dóna força a l'argument sindicalista que els requisits «són abusius».

¿CASUALITATS? / D'altra banda, l'USdA es pregunta si és casualitat que persones que han passat molts mesos, i fins i tot anys, inscrites al Servei d'Ocupació sense trobar feina, pocs dies després d'haver tramitat i obtingut la prestació econòmica per desocupació hagin trobat un lloc de treball. Fonts del sindicat apunten que això és «sospitós», i asseguren que coneixen diversos casos en què s'ha produït aquesta «casualitat». Alguns d'ells van trobar feina en administracions públiques, a través del programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT