PUBLICITAT

La sala de vetlles de Sant Julià ja està a punt per donar servei

  • Les obres per adequar l'edifici de la placeta de Callís d'Isla han costat 120.000 euros
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Albert Esteve, Enric Naudi, Montserrat Gil i Manel Torrentallé inauguren, ahir, la sala de vetlles Foto: ÀLEX LARA

La corporació laurediana i els membres de la Germandat de Sant Sebastià van inaugurar ahir la sala de vetlles, que des de fa anys demanava l'entitat. La reclamació s'ha pogut fer realitat gràcies a l'acord amb la propietat de la casa situada en una placeta al costat de l'església i a la participació del Comú que ha assumit la major part de les despeses, va explicar la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil. El cost total de les obres ha estat de 120.000 euros i la previsió és que el servei pugui començar a funcionar «el més aviat possible».

La placeta de Callís d'Isla acull la sala de vetlles de Sant Julià, complint així la principal reclamació de la Germandat de Sant Sebastià durant els últims anys. L'any passat per Sant Sebastià es va anunciar l'acord amb la propietat de l'edifici per cedir-lo a la Germandat amb un lloguer simbòlic d'un euro al mes durant vint anys i ahir, coincidint altra vegada amb la festivitat de Sant Sebastià, es va inaugurar oficialment. Com va assenyalar la cònsol major, és «un guany» per a la parròquia perquè els lauredians «ja no s'hauran de desplaçar fins l'hospital en aquests moments tan difícils».

El cost final de les obres de rehabilitació i equipament de la sala ha estat de 120.000 euros, dels quals 24.000 els ha assumit el Ministeri de Cultura amb una subvenció i 10.000 euros els ha aportat la Germandat per fer l'estudi previ a les obres.

El president de la Germandat de Sant Sebastià, Enric Naudi, va celebrar que finalment s'hagi fet realitat la reclamació de l'entitat i es va mostrar «molt satisfet», recollia l'ANA. La previsió és que comenci a funcionar aviat. El Comú s'encarregarà del manteniment, la Germandat assumirà les despeses de calefacció, llum i aigua i les funeràries faran el servei.

2.600 RACIONS / D'altra banda, ahir no es va deixar de servir escudella. La Germandat de Sant Sebastià en va repartir més de 2.600 racions a la plaça de la Germandat. Des de les sis del matí, els escudellaires van estar preparant el caldo i la carn per a la recepta i, malgrat el fred, molts lauredians es van acostar a la plaça per gaudir del plat d'escudella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT