PUBLICITAT

La setmana de l'escudella

  • Encamp reparteix unes 1.400 racions i Canillo recapta 670 euros amb els Encants per al banc d'aliments
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El mercat dels Encants celebrat ahir a Encamp, abans de repartir l'Escudella. Foto: ÀLEX LARA

700 litres de caldo, 80 quilos de carn picada per a fer més de 3.000 mandonguilles, gallines, gerrets, cansalada i trumfes són els ingredients que van permetre als escudellaires d'Encamp repartir uns 1.400 plats de la tradicional escudella de Sant Antoni. La plaça de Sant Miquel es va omplir ahir de gom a gom per gaudir de la tradicional escudella de Sant Antoni. En total, com va explicar l'escudellaire major, Àlex Arnó, es van repartir entre 1.200 i 1.400 plats. La clau, va indicar, és que és tot «artesanal» i es cuina de l amanera tradicional.

Abans de servir l'escudella es van celebrat els Encants, amb els quals s'han recaptat uns 1.500 euros que es destinaran a l'església parroquial.

Per la seva banda, els escudellaires de Canillo també van elaborar ahir la seva tradicional escudella de Sant Antoni per repartir entre la gent de la parròquia i els visitants. Els ingredients de la recepta canillenca són 60 quilos de peus, la mateixa quantitat de botifarra negra, blanca i cansalada i 80 quilos de mandonguilles a més de mongetes i patates Aquets any se'n van preparat 800 racions amb l'aigua com a secret de la recepta canillenca, com va explicar l'escudellaire Tonet Torres.

A més, amb la subhasta dels Encants es van aconseguir 670 euros que es destinaran al banc d'aliments de Càritas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT