PUBLICITAT

El Fòrum del metall vol potenciar els lligams a banda i banda del Pirineu

  • Les jornades apleguen 150 persones al voltant de xerrades i debats
EL PERIÒDIC
CAMPDEVÀNOL

Periodic
Els integrants de l'organització del Fòrum en la roda de premsa final Foto: N.G / ACN

El Fòrum Transfronterer del Metall va tancar portes dissabte passat al migdia a Campdevànol, després de dos dies de xerrades, debats i taules rodones al voltant de la situació del sector. En total, més de 150 persones van assistir a les jornades, que comptaven amb la col·laboració del poble nord-català Arles, on s'ha demostrat la necessitat de promocionar, potenciar i crear més lligams entre els empresaris, artesans i membres del sector de la metal·lúrgia, a banda i banda dels Pirineus. En concret, el president de la Cambra de Comerç de Girona va demana que les trobades com aquest fòrum es repetissin «més sovint» i va valorar la possibilitat de crear un «consell» amb empresaris dels dos territoris. Entre els assistents també es va poder comptar amb el director de la representació a Barcelona de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, membres del consistori d'Arles Sur Tech, presidents d'associacions de forjadors com l'Associació Catalana de Forjadors i l'Associació de Ferronerie Catalana d'Arles sur Tech, directius d'empreses del sector, o, fins i tot, diputats de diversos partits polítics que han realitzat un debat sobre la relació entre Europa i els seus ciutadans.

A la ronda de conclusions finals, el president d'UIER, Eudald Castells, va fer un resum de tots els temes que es van tractar en el fòrum i va posar especial atenció en el fet que cal potenciar i millorar les relacions existents entre els empresaris, artesans i forjadors de banda i banda dels Pirineus. «Aquí hem apostat per l'activitat empresarial mentre que a França s'ha tirat més per la vessant artesanal, és necessari que unim els dos sectors per potenciar-nos mútuament», va argumentar. En aquest sentit, Castells va assegurar que cal ajudar i fer aflorar «l'emprenedoria» de la comarca del Ripollès i ha subratllat que els forjadors gironins i catalans haurien de seguir l'exemple i l'experiència dels artesans francesos.

Per altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va qualificar «d'èxit» les jornades i va demanar de mantenir reunions i trobades més sovint i, fins i tot, va proposar que «seria bo que les trobades es repetissin per mantenir lligams i el consell seria una bona eina per continuar amb les relacions». Cosa que també van defensar l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, i el batlle d'Arles, René Bantoure, que van subratllat «l'excepcionalitat i importància» d'aquestes jornades. «Ara és necessari deixar uns dies per aposentar les idees i mirar com continuar les relacions» va afegir Manso. «Que un municipi de 3.500 habitants pugui fer això, és un gran què, s'ha demostrat que la realitat del metall no és igual a un cantó i altre però tenim clar que cal enfortir les relacions tranfrontereres sobre el metall», va concloure el batlle ripollès. Tot i les bones voluntats, des del Fòrum no es va aclarir quan i com es mantindrien els contactes i de quina manera es concretarien els objectius marcats.

L'organització de l'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, la Unió Intersectorial del Ripollès i l'Associació Transpirinenca. Els assistents també van expressar la necessitat de potenciar i millorar la xarxa de mobilitat, transports i telecomunicacions a la zona del Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT