Shawn ‘show’ Green

• Un BCA intermitent en atac i durant mitja hora amb tres canvis salva els mobles en els últims 12 minuts

riverCocinasIVÁN MOURE

33 Green s’enlaira defensat per Daniel Martí per provar un tir exterior en el partit d’ahir al Poliesportiu.Foto: TONY LARA

El River MoraBanc va saber patir de valent per superar el cocinas.com. Es va saber sobreposar a les lesions, als problemes per anotar que van durar més de vint minuts i a un rival lluitador i disposat a morir sobre el parquet. Finalment la victòria va caure del costat dels de Peñarroya, per 82-71, que se’n van a dormir com a líders en solitari a l’espera del que faci avui el Palència a Oviedo.
Gens còmoda, va ser la primera part. La defensa del cocinas.com que tantes carències va destapar en l’enfrontament de la primera volta –que havia guanyat el River MoraBanc per +53– ahir no va tenir res a veure. Trías va anotar la primera cistella local, sobre la botzina i ben defensat per Nwogbo i Coego, quan es portaven dos minuts i mig de joc. Era, per sort, el 2-2. Val a dir que els homes de Peñarroya també van brillar en aquesta faceta, que va deixar l’electrònic en un curtet 34-31 al descans.
No hi havia tirs còmodes davant un cocinas.com que va buscar el cos a cos amb les defenses individuals, ben enganxat cadascú al seu marcador per posar pressió i buscar els nervis del líder. Els visitants van guanyar la partida fins que Green (màxim anotador tricolor amb 26 punts) va decidir engegar el seu show des de més enllà de 6,75. Anaven 4-9 i quan més passivitat mostrava el River MoraBanc per escollir els tirs a cistella va aparèixer l’ala-pivot nord-americà per clavar tres triples seguits en poc més d’un minut que va capgirar la situació (13-9, minut 5). En el segon va fer el gest de guardar les pistoles a la cartutxera.

BLANCH, L’ESCUDER DE GREEN / L’equip tricolor estava intermitent i va estirar aquesta bona ratxa fins el 18-11. Després van venir dues badades que van costar quatre punts i a vuit dècimes de complir-se els primers deu minuts Blanch, l’escuder de Green (23 punts) es va alliberar amb un triple que marcava el 21-15.
El segon quart va començar amb una penetració d’Éric Sánchez seguit d’un parcial de 0-6 que de nou estrenyia les diferències (23-21). Tres cistelles, però, en poc menys de cinc minuts i un triple de Hall a 3min 50 per al descans que posava els de la Rioja per davant (25-26). I els problemes es multiplicaven: Hampl –esquena– i Zengotita –genoll– es ressentien de les seves molèsties i ja no podrien jugar més. Sense Schreiner, Peñarroya només tenia tres relleus a la banqueta. Ull clínic el de Solana fitxant Jesús Fernández –va jugar 8 minuts amb 3 rebots i poc més– «per si les lesions ens perjudiquen».
Dèiem que vencia el cocinas.com 25-26. Per segon cop, sense el marcador a favor i amb un joc en atac discret, el River MoraBanc va reaccionar com el líder que és. . Far West Green va sortir al rescat amb un triple marca de la casa. De nou va permetre anar al descans amunt en l’electrònic (34-31).

TERCER AVANTATGE VISITANT /Cinc punts seguits de Hall en la represa van concedir al cocinas.com el tercer avantatge. Val a dir que aquest seria l’últim, i va durar cosa de tres minuts; cada cistella que feia el conjunt tricolor tenia rèplica fins que Blanch i Green van armar els braços de tres per completar un parcial de 8-0 i fer pujar el 47-42 (minut 26). Úriz es va posar el seu equip a l’esquena i el cocinas.com va igualar a 48 en el que va ser el preludi dels millors moments del River ahir al parquet. Dos minuts de bogeria que obriria Blanch de tres i que tancaria ell mateix amb un coast to coast i sumar un parcial de 9-0 que començava a decantar la balança.
Una espectacular esmaixada de Green només començar el darrer quart va mantenir el públic eufòric, dempeus, i allò va ser vital per perllongar el moment d’èxtasi en el tir ja fins a la botzina final. L’altre canell calent, Blanch, va agafar les pistoles de Green per clavar dos trets des de 6,75 directes al cor dels de Jesús Sala. Peñarroya s’ho mirava des de la banqueta, efusiu com tots però picant-se el cap amb els dits. «Seny, senyors». Era el 67-54. Hall va insistir en mantenir el seu equip viu però després de dos triples i dues cistelles impossibles va mirar el marcador, que reflectia un 71-64 amb tres minuts per endavant. No hi havia manera d’apropar-se.
Un triple de Green va rematar la feina. 76-66 a dos minuts. Hall el va imitar però en la següent jugada, Trías va forçar el 2+1 que va certificar la tretzena victòria en setze partits. Líder en solitari amb la pilota a la teulada del Palència. H