PUBLICITAT

Despres va de la mà de Coma i esgarrapa una posició més

  • Llovera pateix problemes quan el dia anterior ja va haver d'esperar l'assistència per la transmissió
EL PERIÒDIC
ANTOFAGASTA

Periodic
Albert Llovera amb el buggy d'MD Optimus, durant la 9a etapa Foto: FOTO ESPORT

Quan el Dakar està en joc, sembla que la millor estratègia per qui va al capdavant de la classificació general és controlar els rivals. Si has d'anar amb ells, saps que no et treuen temps, i així arribaràs a Valparaíso com a campió. Conservador, però campió, que és al cap i a la fi el que més importa. Sembla que aquesta és l'opció de Marc Coma (KTM), que ahir es va ajuntar amb Cyril Despres (Yamaha) ben aviat en l'especial, i ja van anar de la mà. «M'ho he passat molt bé», va dir el resident, que ahir va ser tercer en l'etapa i guanya una posició en la general, on és ara 6è a 2h 28min 27s del català. Pel que fa al pilot de cotxes, Albert Llovera, al tancament d'aquesta edició era molt retardat, havent passat pel segon punt de control del dia –hi havia 12– amb gairebé 5 hores de retard respecte al millor temps. El dia anterior ja havia perdut molt temps, havent de dormir fins i tot esperant l'assistència per problemes en la transmissió. Ahir les especials van ser de 631 quilòmetres.

«Aquest matí era un laberint», va assegurar Despres en finalitzar l'etapa, «amb les dunes, les valls i tot això». «M'he trobat amb Marc en el quilòmetre 14 i crec que volia que obrís jo, així que hem anat plegats tot el dia i no ens ha enxampat ningú». De fet, fins i tot sembla que els dos s'ho han passat bé en alguns moments de la cursa en què han agafat el camí que no tocava: «Hem rigut molt, perquè hem girat abans d'hora i hi havia un canó, així que havíem de pujar una costa molt pronunciada per tornar al camí. Marc ha arribat fins a a dalt a la primera... però a mi m'han faltat dos metres. En fi, quina cosa més ximple».

«Anàvem ràpids i m'ha vingut bé», hi va afegir Despres, que va assegurar que no sap «fins a on arribaré», però que per part seva «segueixo intentant-ho». Coma, per la seva part, va declarar: «L a veritat és que Cyril ha fet una bona navegació i hem superat el dia sense problemes, que és important, i encara queda un llarg camí per davant».

Pel que fa a Llovera, al tancament d'aquesta edició la seva situació era superat el punt de control 2, sense haver arribat encara al 3.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT