PUBLICITAT

El BCA incorpora el pivot Jesús Fernández «per preveure lesions»

  • El jugador va ser la temporada passada al Lucentum, botxí dels andorrans en la final del play-off d'ascens
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jesús Fernández celebra una cistella del Lucentum, durant l'últim partit del play-off final 2013 al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

El treball de despatxos al BC River Andorra MoraBanc era evident. Un fitxatge era al caure i ahir es va confirmar. Jesús Fernández, pivot que la temporada passada va ser al Lucentum d'Alacant, botxí dels andorrans a la final del play-off per l'ascens a l'ACB, és la nova incorporació. 2,03m de persona, 38 anys, i fins el final de la temporada. L'argument per incorporar-lo és, segons el director general del club, Francesc Solana, «per preveure possibles lesions». El BCA ha patit els últims anys per mantenir l'equip estable en la recta final de cada campanya, per culpa de les baixes d'alguns jugadors, quan no han tingut minuts estant clarament en condició d'estar a la graderia per recuperar-se.

Ni base, ni escorta, ni aler, ni res. Totes les especulacions van canviar de rumb el passat dijous quan en la prèvia del partit del conjunt andorrà a Osca, el tècnic Joan Peñarroya deixava entreveure en roda de premsa que era sota cistella on hi havia el perill de necessitar un jugador. En cas de lesió de les torres, l'equip hagués hagut de lluitar per variar excessives situacions. Jordi Trias, Tomas Hampl, Gerbert Martí o Shaun Green tenen el seu rol molt ajustat a cada partit, i Cinto Gabriel no és el pivot que necessita un club de LEB Or. Vist això, Solana i Peñarroya van estudiar el mercat i van centrar els esforços en buscar una torre per completar possibles baixes per lesió sota cistella. Queda clar que en la direcció o en la línia exterior, les opcions de substitució que té l'equip són viables. Com que a la pintura era al contrari, aquí arriba Jesús Fernández pel que resta de temporada.

«PER PREVEURE POSSIBLES LESIONS» / Les paraules de Francesc Solana, director general del River MoraBanc, completen l'explicació d'aquesta nova incorporació en el mercat d'hivern. «Sempre hi ha aquesta possibilitat d'abans de tancar el mercat d'hivern fer una incorporació per ajudar-nos fins al final de temporada. Tot per preveure possibles lesions, que ja tenim experiències d'altres anys», va manifestar ahir. «El fet de tenir aquest reforç ens ajudarà al dia a dia per acabar la temporada i anar amb previsió de lesions», va continuar. Sobre Jesús Fernández, va assegurar que donarà «coses diferents als pivots que tenim i ens ajudarà molt, amb la seva experiència i el fet d'haver jugat en equips que sempre han estat a la part alta a la LEB Or, pensem que és un jugador que ens ofereix coses que no tenim».

¿QUI ÉS JESÚS FERNÁNDEZ? / El nou jugador del BCA, que serà presentat avui a les 19.00h a la seu del club, ha jugat cinc temporades a l'ACB amb el CB Granada, ha guanyat una Copa del Rei amb el Pamesa València, ha estat altres tres anys a ACB amb el Fuenlabrada, i durant la seva última campanya, amb el Lucentum d'Alacant a la LEB Or, va aconseguir els següents registres: 24 partits de la lliga regular i 12 als play-offs, amb una mitjana de gairebé 18 minuts per partit, 6,4 punts, 4,1 rebots i 1,5 assistències, amb 6,8 de valoració. No és un jugador de guarismes destacables, però sí amb caràcter a la pista. En la retina queda el cara a cara de la temporada passada amb Marc Blanch.

RAFA CASALS TORNA AL RIVER B / Un altre pivot que ha tornat a l'actualitat aquests dies és el resident Rafa Casals. El veterà jugador ha tornat a les pistes amb el BC River Andorra sènior B, i ho va fer el diumenge passat, dia 12, contra el JAC Sants a Barcelona, partit que els andorrans van perdre per 79-73. Casals va anotar 3 punts i hi va jugar 11 minuts. El River sènior B és tercer en la classificació de la Copa Catalunya amb 10 partits guanyats i 4 perduts, amb 24 punts. El líder és el Martorell amb 26 punts gràcies a les 12 victòries i només 2 derrotes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT