PUBLICITAT

Despres venç la primera etapa però segueix lluny en la general

  • Llovera, que pateix problemes de frens, visita l'hospital de la cursa per assegurar-se que pot continuar
EL PERIÒDIC
CALAMA

Periodic
Albert Llovera, amb el seu buggy amb Arnaud Debron en el seient de copilot, durant un dels trams ràpids de la setena etapa del diumenge. Foto: FOTO ESPORT

Les batalles que es viuen en el Dakar són de tot tipus. Estan les esportives, que són les que tenen com a objectiu estar entre els guanyadors o, simplement, acabar, però després estan les que tenen en compte la salut dels corredors davant d'una de les competicions més exigents del món. Albert Llovera (buggy MD Optimus) ha hagut de passar per l'hospital de la cursa per veure que està en els límits físics per poder acabar la cursa, mentre en cursa Cyril Despres (Yamaha), tot i seguir a més de dues hores del líder Marc Coma (KTM), ahir almenys va assolir la seva primera victòria d'etapa per guanyar en confiança pel que queda de ral·li.

Cyril Despres va sortir tercer en l'etapa d'ahir, la 8a d'aquest Dakar, amb arribada a Calama després de 462km amb alguna retallada per part de l'organització, i el desert de sal com a protagonista de la primera part. En la cursa, el pilot resident va obrir gas i va agafar Coma, que havia sortit just davant d'ell. Colze a colze, els dos pilots van rodar gairebé junts fins posar-se a l'alçada de Joan Barreda (Honda), que havia estat el vencedor en l'etapa anterior. En la part final, Barreda va intentar atacar però va ser Despres qui finalment va obrir un lloc important que en meta va ser de 2min 09s al jove pilot d'Honda, i 2min 15s a Coma, que segueix líder de la general.

Despres és ara 9è en la classificació –ha guanyat una posició respecte al dia anterior–, però segueix molt lluny, a 2h 23min 58s. La penalització d'una hora de fa uns dies per saltar-se un punt de control li farà molt mal per poder intentar l'assalt al podi, que amb tot el té a una hora, ja que és Jordi Viladoms (KTM) qui ocupa la tercera plaça, amb 1h 27min de retard respecte a Coma.

Cyril Despres ha guanyat aquesta 8a etapa, que era la segona de l'etapa marató, ja que la nit l'han passat els pilots de moto sense cap assistència, havent-se d'arreglar ells mateixos la mecànica en cas de tenir algun problema.

NOMÉS UNA ETAPA PER A DESPRES / Després de 8 etapes, Cyril Despres només ha guanyat la d'ahir. La resta han estat per a Barreda, que en suma tres (etapes 1, 3 i 7), el britànic Sunderland que va vèncer en la 2a jornada, Joan Pedrero que va guanyar la 4a, Coma la 5a i Alain Duclos la 6a.

LLOVERA REP L'OK DELS METGES / Albert Llovera, per la seva part, acumula cansament. Ahir, al tancament d'aquesta edició, el pilot andorrà encara no havia acabat l'etapa, però dia a dia es mostra regular en la seva conducció, i pendent de molts altres factors importants, com el seu propi estat físic, però també el del seu buggy, que continua patint mancances als frens, el que estressa molt Llovera pel perill que suposa.

Pel que fa al seu estat físic, el pilot va visitar els metges de la cursa per comprovar que pot ser en carrera, tot i que segons alguns facultatius té complicat arribar a Valparaíso, cosa que, per contra, Llovera té com a gran objectiu. «Són moltes hores assegut en el backet, a més amb pols, sorra i moltíssima calor, dins del cotxe hem superat els 60 graus», va assegurar el pilot en acabar la 7a etapa. «Fa un parell de dies que em vaig adonar que la irritació a les natges començava a ser important», va dir en referència al seu cos, on no té sensibilitat en el tren inferior i llavors no nota les ferides que es pugui provocar per cops. «Els metges em van donar bones notícies a molt curt plaç, em van guarir i em van dir que veien complicat que arribés a Valparaiso», va confirmar, «però que de moment podia seguir», hi va afegir.

En tot cas, Llovera es va mostrar «a tope d'ànim, o sigui que endavant», va afirmar. Pel que fa a la setena etapa –recordem que ahir encara no era a meta al tancament d'aquesta edició–, l'andorrà va dir que va ser «llarga encara que assequible quant a la duresa», amb un «traçat ràpid i amb zones molt tècniques». «Per a mi el gran problema ha estat una vegada més els frens», es va queixar. «Anem a pitjor en aquest aspecte. No vaig tranquil i mantenir la concentració quan saps que en un moment de dificultat doncs els frens no respondran, és una tensió molt forta», va assegurar. L'equip, en tot cas, hi treballa: «Estem fent proves, però a l'hora de la veritat seguim venuts en la pista».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT