PUBLICITAT

L'espectacle tornarà

  • Trevor Jacob i Dominique Maltais dissabte, i ahir Omar Visintin i Eva Samkova, guanyadors
  • El Principat serà novament al circuit de la Copa del Món en 2015 i 2016
R. MORA
ARCALÍS

Periodic
A l'esquerra, un moment de màxima lluita en una de les sèries que es van celebrar al circuit de la Coma d'Arcalís; a la dreta, un ?rider' vola sobre les muntanyes del Principat, ahir Foto: TONY LARA

Negar l'espectacularitat del boardercross és impossible, perquè aquests bojos del risc s'ho juguen tot a una carta a cada baixada, volant i lliscant a centímetres dels rivals, a tota velocitat, controlant, botant, calculant. Una disciplina de risc que Andorra va patir com a país quan dijous es va lesionar el seu campió Lluís Marín, però que després de dos dies de finals d'infart, sembla ser un malson superat. La Copa del Món va deixar dues cites en dos dies i quatre campions, noms que tindran successors en 2015 i en 2016, quan el circuit mundial torni a aterrar al Principat.

Omar Visintin (Itàlia) i Eva Samkova (República Txeca) van ser els guanyadors d'ahir, mentre que dissabte els vencedors van ser Trevor Jacob (Estats Units) i Dominique Maltais (Canadà). L'italià va sortir del Principat líder de la Copa del Món, mentre que en categoria femenina segueix dominant Maltais, que ha demostrat realment el seu potencial a Andorra. A més, la cita andorrana ha deixat clara la simpatia pel corredor espanyol Lucas Eguibar, que amb 20 anys va ser 14è dissabte i segon ahir en una jornada que sempre tindrà en el record, tant com el president de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern, Eduardo Roldán, present durant el cap de setmana a Arcalís, i un dels que ha destacat la feina feta per part dels organitzadors d'aquest doble esdeveniment.

MARÍN 24È EN LA COPA DEL MÓN / La baixa per lesió de Lluís Marín en aquesta doble cita de la Copa del Món –es va lesionar dijous durant els entrenaments i té per entre dues i tres setmanes de baixa– ha deixat l'andorrà en la 24a posició de la general absoluta de la Copa del Món que ara lidera Visintin amb 2.426 punts. Marín en suma 510. L'andorrà va ser dissabte a la zona formant part de l'equip de retransmissió de RTVA, que emetia les curses en directe, i ahir com a espectador. «Esperem que la recuperació sigui ràpida», va dir ahir Pere Goicoechea, el seu entrenador, que va descartar cap operació quirúrgica. «Tenim un gran corredor, i per poc que pugui, serà als Jocs, i tard o d'hora ens acabarà donant més alegries de les que ja ens ha donat», hi va afegir.

RECONEIXEMENT UNÀNIM A L'ORGANITZACIÓ / La «bona feina» va ser una de les construccions orals més utilitzada ahir per tots els implicats en una cita com aquesta. Els entrenadors dels equips nacionals vinguts al Principat, però també els corredors com els membres de la FIS, encapçalat per Uwe Beier, van mostrar la seva satisfacció per les condicions de les curses, l'ambient i el circuit.

Dels de casa, Santi López, director tècnic de les curses, va catalogar de «fantàstic» el balanç. «Ara estem una mica més encara en el mapa mundial de l'esquí», va comentar el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, que va considerar «impecable» l'organització, mentre que des de Vallnord, el director d'Arcalís, Jean Claude Montané va destacar «la projecció internacional» que havia tingut Andorra gràcies a aquesta doble cita mundialista, tot i que va posar un però en la quantitat de públic: «Ha faltat una mica. La lesió de Lluís Marín ha desanimat molta gent, però aquí hem tingut als millors del món».

Així mateix, respecte a la petició que va fer Uwe Beier per part de la FIS que la carretera arribés a peu de pista per millorar els accessos, Montané va ser taxatiu: «És molt complicat, sí que és un projecte que s'havia parlat, però no podem hipotecar tota la temporada per una Copa del Món». «Penso que a nivell d'accés ha anat molt bé», hi va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT