PUBLICITAT

El tren de la Pobla recuperarà la freqüència

  • La Generalitat compra dos combois per 9,5 milions d'euros
EL PERIÒDIC
LA POBLA DE SEGUR

Periodic
El tren a l'estació de la Pobla de Segur Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va explicar que els dos nous trens que la conselleria de Territori ha adjudicat a l'empresa suïssa Stadler per la línia de la Pobla de Segur no posaran fi al model d'explotació conjunt entre el bus i el tren. Font va afegir que aquests trens, que costaran 9,5 milions d'euros, permetran recuperar com a mínim les tres freqüències, reduïdes fa dos anys. Amb la posada en funcionament els dos nous trens, d'aquí dos anys, s'aconseguirà una normalització de la línia amb una millor explotació amb nous horaris i més freqüències, va manifestar Font. La reducció de freqüències que es va fer fa dos anys va ser una qüestió d'estalvi econòmic.

El director general de Transports i Mobilitat va explicar que els nous trens comptaran amb espais oberts, grans finestres i plataformes d'accés fàcil, així com espais multifunció. També estaran climatitzats i seran de motor dièsel. D'aquests trens ja en circulen a França o Suïssa i aviat als Estats Units.

Actualment la línia és propietat de la Generalitat però els dos combois que hi circulen són de Renfe, de forma que Ferrocarrils de la Generalitat ha de pagar un lloguer. Font va assegurar que el model d'explotació conjunt entre bus i tren funciona molt bé i que els viatgers s'han mantingut el 2013. La línia Esterri d'Àneu-Lleida ha experimentat un creixement moderat d'un 0,2%. Font va presidir dijous la Comissió de seguiment de la línia del tren de la Pobla de Segur. Es va valorar positivament el funcionament del Tren dels Llacs, que ha registrat quasi un 98% d'ocupació. Per aquest servei, s'estudiarà introduir millores com més dies d'explotació, per la propera temporada, informa l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT