Soulié acaba 22a en persecució i se situa 39a en la general

• L'andorrana perd posicions després de ser 9a en la prova individual de divendres passat
RUHPOLDING

Soulié, durant la cursa individual de divendres passat, quan va ser 9a també a Ruhpolding Foto: Stanko Gruden / Agence Zoom

Després de la 9a posició que va assolir el passat divendres en la cursa individual de 15km de la Copa del Món de Ruhpolding (Alemanya), –el millor resultat aconseguit mai per una esportista andorrà en biatló–, Laura Soulié va disputar ahir la prova persecució de 10km que tancava la cita de l'estació alemanya assolint l'objectiu d'acabar entre les 30 millors: 22a. Amb aquest resultat se situa 39a en el rànquing general de la Copa del Món amb 80 punts.

«Avui físicament ha estat més difícil», va reconèixer l'andorrana, que va tenir problemes per aguantar el ritme de les millors. Amb tot, Soulié va dir que havia estat a gust «sobre els esquís». Pel que fa al seu tir, la biatleta va dir: «Al tir era impressionant estar entre les millors, i hi havia molt soroll al pas del tir, però he estat molt concentrada sense cap moment d'exitació». «He comés una errada en el primer tir i una en l'últim». va continuar, «però no puc pas tenir remordiments». «He estat lúcida fins el final i estic contenta amb la 22a posició», hi va afegir.

En la cursa d'ahir, després dels 1,2km de la primera volta, Soulié era 11a a 44,4 segons de la millor, però en la primera tirada va errar una vegada i va sortir novament a esquiar en 12a posició i amb un retard de 1min 15,5s. Després del pas per la 2a volta (km 3,2) era 17a a 1min 23,4s, mentre que en la segona tirada va estar neta i va sortir amb 1min 25,4s i la 18a plaça. Ja en la 3a volta (km 5,2) es mantenia 18a a 1min 32,3s, però gràcies a la 3a tirada, novament neta, retallava per situar-se 16a a 1min 38,4s. La quarta volta (km 7,2) va acabar per ella en la 18a posició a 1min 47,2s, i la 4a tirada, amb una errada, la mantenia en aquesta plaça a 2min 10,3s. Al final de la 5a volta era 21a a 2min 21,4s, i al final va acabar 22a a 2min 17,7s. Soulié va fer un temps de 32min 57,5s.

El podi va estar format per Gabriela Soukalova (República Txeca) en primer lloc amb 30min 39,8s, sent segona Tora Berger (Noruega) amb 30min 49,5s, i tercera Kaisa Makarainen (Finlàndia) amb 31min 18,7s.

LES POSICIONS EN LA COPA DEL MÓN / Soulié és 39a en la general de la Copa del Món amb 80 punts. És 17a amb 39 punts en la classificació de la prova individual i 39a en persecució amb 26 punts.