PUBLICITAT

Xevi Pons, intractable en l'estrena de les GSeries BPA

  • Les dues primeres proves consoliden l'ex-campió del món de ral·lis
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
Pons va ser el dominador absolut de les dues primeres cites Foto: FOTO ESPORT

Xevi Pons va començar les GSeries BPA vencent en els dos primers míting disputats en el Grandvalira Circuit. El seu rival directe va ser el subcampió de la passada edició, David Arroyo. Van completar els primers podis Gerard de la Casa (G1) i Sintu Vives (G2), compartint un Mitsubishi Colt de l'equip de la Torre d'Oristà.

El gran dubte era si aguantaria la pista. Els membres de l'Automòbil Club es van esforçar al màxim però la climatologia va ser adversa, amb altes temperatures. En la recta final de la G2 l'asfalt era visible en algunes zones de la pista. Malgrat tots les proves es van poder completar.

Les GSeries es van iniciar amb emocions fortes en la G1, durant les sèries es va poder comprovar que les diferències eren mínimes. La final B es va iniciar amb un toc entre varis pilots i va haver de repetir-se la sortida. En aquesta segona sortida Pons es va quedar clavat i va ser superat per diversos pilots. En completar la primera volta era cinquè. A partir d'aquell moment l'ex-campió del món de ral·lis va treure la cinquena essència del seu pilotatge i va culminar una excel·lent remuntada amb el triomf. Arroyo va guanyar la final que va disputar però el triomf absolut de la G1 va ser per Xevi Pons per la mínima diferència de 1 punt. Gerard de la Casa va completar aquest primer podi de les GSeries 2014

En la G2 els protagonistes van ser els mateixos però l'avantatge sempre va estar del costat de l'actual campió de l'especialitat. Va tornar a ser el més regular en les sèries i a més va aconseguir la volta ràpida, solament un toc del seu company en el Mini Cooper, va posar emoció en els moments previs de la final A. Els tècnics de PCR Sport van tornar a treballar ràpid i de manera efectiva i tot va quedar en un ensurt. En aquesta jornada Sintu Vives es va rescabalar de la mala fortuna que va tenir en la disputa de la G1 i va acabar en el tercer lloc del podi.

El proper dissabte dia 18, al matí, es disputarà la G3 el tercer míting de la GSeries BPA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT