PUBLICITAT

La PAH vol que se sancioni els bancs que tenen pisos buits a la Seu

  • Vol que l'ajuntament elabori un Pla Municipal de d'Habitatge
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Els afectats per la hipoteca en el ple de l'Ajuntament de la Seu, ahir Foto: EL PERIÒDIC

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va presentar ahir una proposta de moció a l'ajuntament de La Seu, seguint la línia d'altres municipis catalans. Atès l'actual situació de crisi econòmica i social que es viu a tot l'Estat, incloent a la comarca de l'Alt Urgell; la PAH demana al consistori urgellenc, mitjançant una moció que si es acceptada, es votarà al proper plenari municipal del mes de febrer, que els bancs que tinguin pisos buits siguin sancionats.

Aquesta moció s'emmarca dins del conjunt de mocions que s'estan presentat a gran part dels ajuntaments de Catalunya per part de la PAH amb l'objectiu d'aconseguir que els diversos consistoris catalans apliquin mesures per evitar la desocupació permanent de immobles als seus municipis. Recentment, l'ajuntament de Terrassa ha estat el primer en fer ús de mesures sancionadores a les entitats bancàries aplicant diverses mul-tes coercitives per valor de 5.000 euros. La capacitat i potestat sancionadora dels municipis prové de la Llei 18/2007 del Dret a l'Habitatge de Catalunya (LDHC) atorga, va explicar ahir la PAH de la Seu d'Urgell en un comunicat.

La citada llei preveu que els municipis de més de 5.000 habitats –com és el cas de La Seu d'Urgell– puguin aplicar multes entre els 25.000 i 250.000 euros si els propietaris dels immobles buits incompleixen les mesures que l'Administració té competència per aplicar amb l'objectiu de fomentar l'ús correcte de les vivendes, evitant l'especulació. Aquestes mesures poden ser: l'aprovació de programes d'inspecció, la facilitació de garanties als propietaris d'immobles buits sobre el cobrament de les rendes i la reparació de desperfectes, l'impuls de polítiques de foment de la rehabilitació d'habitatges en mal estat, la possibilitat de cedir els immobles a l'Administració Pública perquè els gestioni en règim de lloguer i l'adopció de mesures de caràcter fiscal, tant de foment com sancionadores. La PAH proposa que l'ajuntament elabori un Pla Municipal d'Habitatge que contempli i reguli les mesures de foment per evitar la desocupació permanent de manera injustificada d'habitatges a La Seu d'Urgell en base a la citada llei 18/2007.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT