Soulié fa història: 9a

• L'andorrana entra en el Top10 de la Copa del Món en la prova Individual de Ruhpolding
RUHPOLDING

Soulié, ahir en la cursa de Ruhpolding que passarà a la història com el millor resultat del biatló andorrà. Foto: STANKO GRUDEN / AGENCE ZOOM

«Aquest resultat feia temps que l'esperava. L'he anat a buscar». Així es va expressar ahir Laura Soulié, la biatleta de la FAE que ja forma part de l'esport andorrà amb la 9a posició que va assolir en la prova de 15km Individual de la Copa del Món que es disputa a Ruhpolding (Alemanya). Soulié, a més, ha passat de la 39a posició de la general en la prova Individual, a la 17a després de sumar ahir els 32 punts com a 9a classificada. Demà l'andorrana té una oportunitat d'or de continuar brillant en la prova persecució (11.15h), tan a prop com sortirà de les millors on ja és una més.

Soulié va començar forta, i així en el km 2.2 de la primera volta era 14a a 13.7 segons del millor registre. La primera tirada va ser perfecta i, sense errades, la va fer pujar fins la 9a posició, a 12,8 segons. En la segona volta (km 5.2) era 12a amb un retard de 29,4 segons, però la segona tirada, novament perfecta, la va situar 4a amb un retard de 37,8 segons. Al acabar la tercera volta (km 8.2) mantenia la 4a posició amb 1min 01,3 de temps perdut, i en la tercera tirada va cometre una errada que la va deixar 16a a 2min 08,7s. L'andorrana, però, va continuar esquiant amb força i després de la quarta volta (km 11.2) recuperava una posició (15a a 2min 26,3s), però va ser en la quarta tirada, sense errades, quan va millorar fins la 7a posició i a només 55,5 segons. Al final, en la meta va arribar amb un crono de 41min 50,9s, a 1min 18,3s de la guanyadora, la txeca Gabriela Soukalova. El podi va estar format per Gabriela Soukalova (República Txeca) amb 40min 32,6s, seguida per Darya Domracheva (Bielorússia) a 34,3 segons, i tercera va ser Veronika Vitkova (República Txeca) a 38,6 segons.

SOULIÉ: «ESTIC MOLT, MOLT CONTENTA» / Soulié estava ahir molt satisfeta per la feina que havia fet, però especialment per creure en ella mateixa: «La veritat és que estic molt, molt contenta. A la primera volta ja estava superbé esquiant, tant que no m'ho creia perquè avançava noies que de costum no avanço, i llavors he sabut que havia de creure en mi mateix, que era la meva cursa». L'andorrana es va concentrar molt «en els quatre tirs, fidel a la meva línia, que era tranquil·litzar-me i focalitzar-me en la manera i no pas en el resultat». L'andorrana considerava que havia «controlat la ment i no he fet regals com al desembre fent tres errades», quan va perdre una bona ocasió per fer també un bon resultat.

«Tenia molt bons esquís i l'enceratge igual»,va dir, tot i que va assegurar que la pista era difícil: «La neu era molt difícil d'esquiar, molt dura i gel, però he pogut esprémer-me i això és el més important».

MILLORA POSICIONS EN LA COPA DEL MÓN / Soulié va sumar ahir 32 punts amb la qual cosa passa a ser 17a en la classificació de la Copa del Món Individual amb 39 punts. En la classificació general de la Copa del Món va passar del 50è lloc al 42è amb 61 punts. Demà disputa la persecució a les 11.15h, en ordre de sortida invers a l'arribada d'avui. Això és, Soulié surt 9a. L'andorrana té una bona oportunitat de tornar a reivindicar-se entre l'elit mundial.