El BCA sentencia en el tercer quart per mantenir el ritme

• El Leyma perd a Logronyo i es despenja de la part alta on segueix el Palència en guanyar 83-81 el Clínicas
OSCA

La jornada ha estat propícia per als interessos del BC River Andorra MoraBanc, que no només va passar per sobre del Peñas Huesca imposant-se 73-95, sinó que un dels seus rivals, el Leyma Corunya, va caure de manera escandalosa a Logronyo contra el Cocinas.com 80-58, i perd el ritme que per contra sí manté el Quesos Cerrato Palencia, que va derrotar amb dificultats el Clínicas Rincón (83-81).

Els únics problemes que sembla tenir el BCA són a casa i en forma de lesions. Ahir va ser Thomas Schreiner qui va donar l'ensurt quan només restaven 31 segons per al final del segon quart. Els seus gestos de dolor, però, van quedar en poca cosa –faltarà saber com evoluciona una vegada superada l'escalfor del partit– perquè va tornar a la pista, però les alarmes s'encenen a la casa andorrana cada vegada que algú cau a la pista. En tot cas, ahir el River MoraBanc va tornar a demostrar que segueix sent un equip imparable si juga en bloc, com un jugador, tot coordinar i ben estudiat, amb bons canells i sobretot bona defensa.

El Peñas Huesca va durar viu el que va voler el conjunt andorrà, que en el tercer quart va destrossar el matx amb un parcial de 16-29 i ja no es va saber res més. I això que el primer quart va acabar 25-26 després que el River MoraBanc semblés dominar. Però en el segon quart ja es va veure que els andorrans tenien les de manar. Un parcial de 6-14 va obrir la primera escletxa que es va confirmar en el tercer quart. Fins a aquest moment, jugadors com Blanch, però sobretot David Navarro, que dijous en roda de premsa parlava de la seva irregularitat, van matxacar el rival amb punts. L'escorta en va sumar ahir 23, amb 29 de valoració –el millor del partit–, però el copríncep Blanch no es va quedar curt: 22 punts, 24 de valoració. Un gran equip ho demostra guanyant bé.