Marín es perd les dues cites de la Copa del Món per una caiguda

• Des de la FAE confien en què el rider, amb esquinç en clavícula esquerra, es recuperarà per als Jocs
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

LLuís Marín, ahir durant l'entrenament oficial, abans de la caiguda. Foto: VALLNORD

Desastre monumental. Decepció global. Desil·lusió absoluta. La temporada del surfista de neu Lluís Marín tenia dos punts clau: el primer, aquesta doble cita de la Copa del Món de boardercross a Arcalís, a casa seva, on ha crescut com a corredor; la segona, els Jocs Olímpics de Sochi. Ahir, l'andorrà va caure en la tercera baixada de l'entrenament oficial per una errada pròpia i es va fer «un esquinç acromio-clavicular, amb un trencament parcial dels tendons de l'espatlla esquerra». La primera conseqüència és l'adéu a la cita andorrana, que ja és greu, i la segona és un període de baixa que, de moment, no se sap si el permetrà ser als Jocs Olímpics de Sochi. Des de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) confien en què hi serà, però encara s'haurà d'esperar a veure com evoluciona.

Marín estava realitzant una sessió d'entrenament normal, quan en una de les baixades, quan estava en l'últim salt abans d'arribar a la meta, va caure del costat esquerre, afectant-se l'espatlla. L'andorrà, afectat per la situació i pel dolor, i tot sabent que la cosa no pintava massa bé, va marxar de la Coma traslladat en moto de neu per ser objecte de proves ja durant la tarda. Al final, el part mèdic va resar un fatídic «esquinç acromio-clavicular, amb trencament parcial dels tendons de l'espatlla esquerra» que hi afegia la confirmació com a baixa per a la doble cita.

DECEPCIÓ A LA FAE / «Estem... són conseqüències de l'entrenament», va dir ahir Carles Visa, director tècnic de la FAE, afectat en el to de veu per un contratemps greu ja que la prova a Andorra era una de les cites més importants, amb Marín en les travesses per assolir una victòria per primera vegada en la seva carrera. «Segurament ja venia tocat de Lake Louise, i el que no es va trencar allà, s'ha trencat aquí», va assegurar Visa, que no descarta la participació de Marín als Jocs de Sochi, tot i que confirmava que s'hauria d'esperar als pròxims dies per comprovar com evoluciona la lesió. «La pròxima cita és Sochi, Sochi i Sochi, no hi ha una altra», va insistir, tot deixant clar que tot i la baixa de Marín, ara l'objectiu de la FAE i dels organitzadors de la doble Copa del Món d'Arcalís era «que surti tot bé per a Andorra».

AVUI, LES CLASSIFICACIONS / Però la història continua, amb o sense Marín, i avui serà un dia de més entrenaments i es disputaran les proves de classificació per a la final de dissabte. En categoria masculina, els entrenaments començaran a les 9.50h, i a les 10.45h es disputarà la prova de classificació. Els entrenaments de les dones tindran lloc a partir de les 12.45h i la prova de classificació, a partir de les 13.30h. En les classificacions, els corredors sortiran en grups de sis i només els tres primers podran accedir a la final, que es disputarà dissabte. En total, 48 homes i 24 dones competiran per ser al podi.

ELOGIS AL CIRCUIT / Riders de renom, com el nord-americà Seth Wescott, va explicar ahir que «el lloc i el circuit són perfectes». No va ser aquest l'únic elogi. L'entrenador de l'equip espanyol, Israel Planas, remarca que es tracta «d'un circuit de 10».