PUBLICITAT

Arcalís serà l'última cita abans dels Jocs en caure Veysonnaz

  • La prova que s'havia de celebrar a l'estació suïssa el pròxim dia 17 no es disputarà per manca de neu
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
Un rider, ahir en la sortida del circuit durant el test que es va fer de la pista al migdia. Foto: VALLNORD

Doble motivació per als riders del circuit de la Copa del Món en la també doble cita de Vallnord-Arcalís. La Federació Internacional (FIS) va anunciar ahir a través d'un comunicat que la competició prevista per al pròxim dia 17 de gener a Veysonnaz ha estat cancel·lada per la manca de neu a l'estació suïssa. D'aquesta manera, Andorra no només tindrà dues Copes del Món seguides –dissabte 11 i diumenge 12–, sinó que aquestes dues seran les últimes oportunitats per als riders que encara lluiten per obtenir un bitllet olímpic.

Els problemes amb la neu han obligat Veysonnaz a veure's fora del circuit mundial en aquest calendari de 2014. Aquesta situació beneficia a les dues proves andorranes ja que augmenta d'aquesta manera l'interès entre els competidors per disputar les proves, el que farà que la batalla a la pista sigui frenètica. Si el fet que Vallnord aculli dues curses atreia un gran nombre de corredors, ara tots aquells que no tenen el passaport per anar a Sochi estan obligats a posar tota la carn a la graella.

LA PISTA SUPERA EL TEST / El circuit, ubicat a la coma del Forat, a Arcalís, va superar ahir el test de la FIS. Com ja havia avançat el dia anterior el màxim responsable de la Federació Internacional d'Esquí, Uwe Beier, en roda de premsa, es tracta d'un circuit molt complert i que compleix tots els requeriments. «La valoració del circuit ha estat molt positiva, s'hi introduiran uns petits canvis que milloraran la velocitat», explicava Santi López, director tècnic de la prova. Els canvis passen per modificar recepcions, «allargant-les o escurçant-les», i «es concentren al punt intermedi i a l'arribada».

AVUI, ENTRENAMENTS / Avui, a partir de les 10.00h, tindrà lloc la primera inspecció dels atletes, en categoria masculina, i a les 10.40h començaran els entrenaments. En categoria femenina, la inspecció serà a les 12.10 hores i els entrenaments, a les 12.50 hores.

ELS INSCRITS / Avui s'espera que tots els equips hagin validat les inscripcions. En total, s'esperen 123 riders de 26 nacionalitats, amb possibles canvis d'última hora. Entre els inscrits figuren els líders actuals de la Copa del Món de SBX. En homes, destaquen, a més de l'andorrà Lluís Marín, l'australià Jarryd Hughes, que encapçala la llista, i l'alemany, Konstantin Schad. En categoria femenina, les tres capdavanteres de la llista estan confirmades: Dominique Maltais (CAN), Lindsey Jacobellis (EUA) i Helene Olafsen (NOR).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT