PUBLICITAT

Tot preparat per rebre una Copa del Món que tindrà continuïtat

  • Uwe Beier, de la FIS, assegura que la intenció és «mantenir Vallnord Arcalís en el calendari»
R. M. S.
ORDINO

Periodic
López, Beier, Camp, Espot i Coma, ahir al Centre Esportiu d'Ordino durant la presentació de la Copa del Món Foto: ÀLEX LARA

Ordino va viure ahir una altra presentació de la Copa del Món de boardercross, però ara sí l'última ja que la gran cita esportiva se celebra aquesta mateixa setmana, amb els entrenaments de demà i les classificacions de divendres. Dissabte i diumenge, dues cites de la màxima categoria a la Coma d'Arcalís (Vallnord), on en un futur no es descarta que el circ mundial hi torni, segons paraules del representant de la FIS, Uwe Beier: «La intenció és mantenir Vallnord Arcalís en el calendari dels propers anys, no tan sols en SBX sinó també en team event (proves per relleus) o en ski cross».

«Les primeres impressions són molt bones, no tan sols per la quantitat de neu i el traçat del circuit sinó també per la implicació i el treball en equip de tot el personal que forma part de l'organització», hi va afegir ahir Beier posant el toc seriós a un acte que no era precisament un cafè d'amics entre bromes, sinó la presentació oficial d'una competició madura i d'alt nivell. Així, el cònsol major d'Ordino, Bonaventura Espot, va oferir el seu catàleg sense més, mentre el president de la Federació Andorrana (FAE), Albert Coma, posava l'èmfasi del seu parlament en la figura de Lluís Marín, el representant andorrà: «És una prova amb molta pressió però és una oportunitat i una preparació per als Jocs Olímpics de Sotxi. Lluís demostrarà què pot fer i us deixarà bocabadats». El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va aprofitar per apuntar la importància d'aquesta fita esportiva: «No podem deixar passar aquesta oportunitat de donar a conèixer la nostra oferta al món».

AVUI, TEST A LA PISTA / El director tècnic de les curses, Santi López, va assegurar que la pista no estava del tot acabada però que avui estaria preparada per a fer un test i saber si s'havien de fer algunes variacions o no. L'escenari de la competició, on s'han comptabilitzat 280 hores de treball de màquines, segons Vallnord, té una llargada de 1.100 metres, amb un desnivell de 150m i una desena de salts, amb sis peraltes i «molts rollers», segons López, «perquè sigui divertit» per als riders, va deixar anar en acabar la presentació oficial.

Forfet  a 27.50 euros / Per fomentar la presència de públic durant les curses, Vallnord posarà a disposició del públic un forfet de 27.50 euros que permetrà accedir a l'estació i que, això sí, no estarà operatiu l'estona que durin les finals perquè la gent s'hi quedi i la picaresca no faci que marxin a esquiar.

EUROSPORT 2, RTVA I ESPORTS 3 / La presència de milions d'ulls per televisió estarà garantida gràcies a les emissions en directe per Eurosport 2, RTVA i Esports 3. L'audiència en una prova de la Copa del Món varia entre els 9 i els 16 milions de persones. Uns 10 milions i 1.500 esquiadors a pistes mirant la competició es consideraria un èxit.

ESQUÍ ALPÍ: MORZINE / L'equip masculí d'esquí alpí de la FAE és a Morzine Avoriaz per disputar dos eslàloms FIS. Ahir van competir en el primer, en el qual Rober Solsona va ser 21è i Josh Alayrach 32è, en una jornada amb molts problemes per gestionar una pista amb bastants forats.

Solsona va finalitzar 21è quan sortia amb el dorsal 61 amb 1min 22,48s i 65.95 punts FIS (la seva puntuació FIS és 47.93 segons la 7a llista que s'acaba de publicar), mentre que Alayrach va fer una segona mànega més lenta que el va deixar 32è (dorsal 64) amb un crono de 1min 25,53s i 90.75 punts FIS (la seva millor puntuació és 50.26).

De la resta de l'equip, Arià Missé, Àxel Esteve i Arnau Puig van quedar fora en la primera mànega, i Jan Sasplugas en la segona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT