PUBLICITAT

L'ocupació turística obvia la crisi i torna a nivells satisfactoris

  • La venda de forfets recupera valors d'abans de la recessió
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Esquiadors a les pistes del Pirineu català, aquestes festes de Nadal Foto: EL PERIÒDIC

Xifres inèdites en plena crisi al sector turístic de la demarcació de Lleida. Aquest Nadal s'ha tornat a nivells d'abans de la recessió, amb 240.000 forfets venuts a les pistes d'esquí de l'Alt Pirineu i Aran durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis. L'any passat es van rebre 216.000 esquiadors en una temporada que ja es va qualificar d'excel·lent. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Jordi Blanch, va felicitar el sector per haver aconseguit aquestes xifres que es complementen amb una ocupació del 95% en hotels de la zona d'esquí, turisme rural i càmpings.

«Un Nadal absolutament satisfactori». Així va definir les festes Blanch, referint-se a l'ocupació turística, i va assegurar que és «un sentiment compartit de les estacions i tots els formats d'allotjament». Al fort creixement de forfets venuts cal sumar-hi la plena ocupació als hotels de les comarques d'esquí, sobretot a la Vall d'Aran on l'ocupació ha estat continuada. A l'Alta Ribagorça i al Pallars hi hagut més visitants sobretot durant les festes de Nadal i Cap d'Any. Fora del domini esquiable, els hotels han registrat una ocupació del 70%.

A totes les comarques però, la diversificació de l'oferta ha fet que l'ocupació també s'hagi repartit omplint al 95% els bungalows dels càmpings que han obert (una trentena) de Nadal a Cap d'Any, i al 80% el cap de setmana de Reis. El turisme rural ha registrat xifres homogènies a tota la demarcació fet que demostra que «l'oferta de les comarques de Lleida satisfà els gustos de tots els que no necessàriament volen esquiar», va dir Blanch.

El director del Patronat de Turisme va assegurar que aquestes vacances de Nadal «ajuden a allunyar-se dels fantasmes de la crisi» en un any que pel sector de l'esquí està sent molt positiu, degut sobretot a la bona qualitat de la neu. «La xifra de forfets és la millor mostra de que l'esquí està en plena forma», va concloure Blanch, segons recollia l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT