PUBLICITAT

Llovera gaudeix

  • L'andorrà està «content» amb el seu buggy, mentre Despres cau i perd gairebé 9 minuts i és 8è
EL PERIÒDIC
SAN RAFAEL

Periodic
El buggy del pilot andorrà Albert Llovera i el francès Arnaud Debron vola sobre terres argentines, durant l'etapa del Dakar Foto: FOTO ESPORT

Ahir es va disputar la segona etapa del Dakar, amb les motos i el resident Cyril Despres (Yamaha) en meta, 8è de la general a gairebé nou minuts després d'una caiguda, però amb molts pocs cotxes a San Rafael després d'una etapa que sortia de San Luis i que havia de completar 798km per als vehicles de quatre rodes. Entre els que havien arribat a la fi de l'etapa no hi era, al tancament d'aquesta edició, un Albert Llovera (MD) que amb tot comença a gaudir de la conducció en la competició per etapes més dura del món. «Estic content, el buggy m'agrada», va dir després de finalitzar la primera etapa.

Albert Llovera i el seu copilot Arnaud Debron (Buggy MD Ral·lis) van acabar la primera etapa del Dakar 2014 en la posició 108 de la classificació de cotxes a 1h 08min 42s del vencedor, l'equip portuguès Insulsa-Ramalho (Haval). Així doncs, l'andorrà va superar de manera impecable el seu primer gran obstacle en carrera, va poder arribar a l'assistència de San Luís i que els tècnics de MD Ral·lis reparessin l'embragatge del buggy.

L'inici de l'especial va ser complicat per a Llovera, ja que en arribar al primer control de pas (28km) era l'últim de la classificació de cotxes i havia perdut gairebé una hora respecte als més ràpids. Lluny de tirar la tovallola, va seguir en la seva lluita i va mantenir les diferències, en els 152km que restaven, fins al final de la primera especial.

En arribar a la zona d'assistència Llovera es mostrava satisfet del desenvolupament de l'etapa: «Malgrat els problemes d'embragatge i frens estic molt content, el buggy, m'agrada molt i començo a anar ràpid. Estic convençut que a mesura que anem superant especials el ritme millorarà molt». A la seva arribada a l'assistència, els mecànics de l'el seu equip es van posar a la feina per reparar el buggy: «Ara vaig a descansar, els mecànics ja han anat a provar el buggy i crec que tot està solucionat. Hem tingut un problema de bloqueig de frens però estic convençut que demà sortirem en les millors condicions».

El pilot, que llueix els colors de Qatar en el Dakar 2014, sabia el que l'esperava en la segona etapa: «M'han comentat que és una etapa molt xula, molt ràpida en els primers quilòmetres i amb les primeres dunes de sorra en la part final. Crec que s'adapta a les característiques del buggy». En tot cas, l'andorrà no havia arribat a meta quan aquesta edició es va tancar ahir a la nit.

DESPRÉS, SENSE AIGUA, CAU I ARA ÉS 8È / Cyril Despres va tenir una segona jornada accidentada, ja que va patir una caiguda i alguns entrebancs com foradar la seva motxilla d'aigua i competir 100km sense beure. Amb tot plegat va acabar per perdre molt temps, arribant a meta en la 10a posició a 8min 43s, i sent ara a la classificació general en la 8a posició, a 8min 23 del líder, l'espanyol Joan Barreda, que amb la seva Honda ahir va ser tercer després de vèncer en la primera etapa, i lidera la general amb 6h 09min 41s, amb dos minuts de marge respecte als seus més immediats perseguidors, el xilè Chaleco López i el britànic Sam Sunderland.

«El primer tram de l'especial ha estat molt ràpid», va explicar ahir Despres, que assumia la manca de velocitat de la seva nova moto: «Com que en Yamaha hem optat per reduir una mica la velocitat punta per allargar la vida del motor, he vist com m'avançaven altres pilots». El pilot resident va manifestar que en l'avituallament de gasolina «ja m'havien esgarrapat molt temps», mentre que just després, en la segona part de l'especial, havia caigut «en la cresta d'una duna».

Però no era aquest el principal problema del francès resident al Principat, ja que «entre la sorra i tant difícil com és enrotllar el llibre de ruta, m'he despistat i he caigut de costat». Va ser quan Despres va rebre un cop al cap: «He vist els estels». En tot cas, «el pitjor», va continuar explicant «és que he rebentat la butxaca de la meva Camel Back, així que he hagut de recórrer els últims 100 quilòmetres sense aigua». .

Avui es disputa la tercera jornada entre San Rafael i San Juan, de 373km d'especial i 292 d'enllaç per a les motos (Cyril Despres), i 301 de crono i 295 d'enllaç per als cotxes (Albert Llovera).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT