PUBLICITAT

Els nens són els protagonistes

  • La cavalcada dels Reis d'Orient, amb una vintena de carrosses, reparteix 4.000 quilos de caramels
  • El periple, que torna a recórrer la capital i Escaldes, és seguit per centenars de persones
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una carrossa acompanyada per patges desfila per la plaça de la Rotonda, ahir al vespre Foto: ÀLEX LARA

La pluja va donar una treva ahir al vespre tan bon punt la cavalcada dels Reis Mags iniciava el seu periple pels carrers d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany. Després d'un dia d'aigua, poc a poc les vies cèntriques de les dues parròquies es van anar omplint d'infants que feia dies que esperaven veure a Ses Magestats. Melcior, Gaspar i Baltasar van aparèixer a sobre les seves carrosses i acompanyats d'una gran desfilada amb música, caramels llum i colors. Ells eren els més buscats, en una nit màgica en què els grans protagonistes, però, són els infants del país.

En total van ser una vintena de carrosses les que van portar, una vegada més i com cada 5 de gener, la màgia als carrers cèntrics d'Andorra la Vella i d'Escaldes. La desfilada va iniciar-se a l'avinguda Copríncep Benlloch, ja que aquest any tocava fer un recorregut en sentit ascendent (cada any s'intercanvia el sentit). Els Reis Mags, els patges i la resta d'acompanyants van recórrer l'avinguda Meritxell, l'avinguda Carlemany (on a causa de la multitud de persones van haver d'estar aturats uns minuts), l'avinguda Copríncep de Gaulle, l'avinguda del Pessebre, l'avinguda de les Escoles, el carrer del Parnal i el carrer del Prat Gran. El periple va finalitzar a la plaça Coprínceps.

Durant tota la desfilada els Reis Mags van ser aclamats per centenars de persones, que a més a més van ser obsequiats amb 4.000 quilograms de caramels repartits pels joves voluntaris que ocupaven les carrosses. Els dolços van ser adquirits pel organitzadors de l'acte (la Unió Pro Turisme d'Escaldes i els dos comuns), però també cedits per empreses privades. En qualsevol cas, tots eren aptes per al consum de celíacs.

La cavalcada la va encapçalar un repic de timbals, seguit de personatges de dibuixos animats que anaven saludant als assistents. Posteriorment, un trineu carregat de regals i la carrossa del Rei negre, Baltasar. Ell va donar pas a carrosses de contes de Disney (Alícia al país de les meravelles, Aladin, 101 Dàlmates o el capità Garfi). Al final, Melcior i Gaspar.

Després de la cavalcada, els Reis d'Orient van iniciar la seva ruta per les llars andorranes. Un dia mogudet, que va començar a les pistes d'esquí. Se'ls va poder veure a Grandvalira, baixant en retrac per una pista al Pas de la Casa.

càritas recull més de 600 joguines / En aquesta nit màgica l'important és que cap nen es quedi sense joguina. I precisament en això s'ha centrat Càritas. La campanya de Reis, que entrega regals a nens i nenes de famílies que es troben en dificultat, va aconseguir recollir durant el desembre 601 joguines, 600 colònies infantils i 112 pelutxos que s'han repartit a 247 nens i nenes de totes les parròquies del Principat.

A aquesta campanya, va informar l'ONG, hi han participat 30 voluntaris joves del Col·legi Sant Ermengol, Lycée Compte de Foix, l'Escola Janer i l'escola Sagrada Família.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT