PUBLICITAT

Despres inicia la batalla tercer i a un minut de Marc Coma

  • El pilot resident es mostra «emocionat» pel debut amb la Yamaha després d'un any de canvis
EL PERIÒDIC
SAN LUIS

Periodic
Llovera, en la rampa de sortida d'ahir de la nova edició del Dakar Foto: FOTO ESPORT

El Ral·li Dakar va arrencar ahir amb la primera etapa de 180km d'especial entre Rosario i San Luis, i que va deixar el resident Cyril Despres en la lluita per les zones de privilegi en la seva estrena de la Yamaha 450 YZF en la cita dakariana. El francès va ser ahir tercer en l'etapa, la primera d'aquesta edició, amb un crono de 2h 27min 11s, a 1min 40s del guanyador del dia, l'espanyol Joan Barreda (Honda CRF 450), i a 1min 03s del seu gran rival, el també espanyol Marc Coma (KTM 450).

L'especial d'ahir va ser «sinuosa, frenant i accelerant molt», segons va manifestar Despres en acabar la cursa. «180 km així estan bé per entrar en farina», va continuar, tot explicant com havia planificat la jornada de l'estrena: «He tingut temps d'anar calculant les meves marques per buscar el meu ritme». El pilot resident no va amagar la posada en escena sempre és complicada, perquè tot és nou i més amb nova moto: «Costa molt la primera especial quan es ve del fred d'Europa i té un que llançar-se a la piscina directament, però per això estic content d'haver-me retrobat amb les bones sensacions». El pilot de Yamaha va dir que fins i tot s'havia «emocionat una mica» en començar «aquesta nova aventura». «Ha estat un any difícil», va assegurar, «amb la decisió de canviar a Yamaha, preparar després la moto, treballar amb tot l'equip... Al final arriba el dia i dóna gust tornar a estar batallant aquí a dalt».

LLOVERA NO HAVIA ARRIBAT / El seguiment al pilot andorrà Albert Llovera es planteja complicat perquè l'arribada dels cotxes està prevista sempre a última hora del vespre, en horari europeu. Per aquesta circumstància, ahir el pilot de l'equip MD amb el seuy buggie encara no havia arribat a la meta, com tampoc ho havia fet Jordi Ginesta en la categoria de camions, on competeix tot i fer un treball d'assistència.

En tot cas, Albert Llovera havia començat el Dakar amb problemes per una avaria. El problema estava localitzat en el potenciòmetre i el més probable era que hagués de fer la primera etapa amb un sistema manual, gens pràctic per a l'andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT