PUBLICITAT

Andorra, fidel amb el Medi Ambient

  • La Federació Andorrana de Motociclisme és premiada en la gala de la Internacional pel seu respecte a la natura durant el Mundial de Trial H La selecció de futbol juga l'últim partit oficial al Comunal i el Camp d'Aixovall perilla
iván moure
escaldes-engordany

Periodic
Natàlia Gallego amb el premi de la FMI a Montecarlo que va recollir en nom de la FMA, entre Márquez i Sainz Foto: EL PERIÒDIC

L'últim trimestre del 2013 va posicionar Andorra en el panorama internacional gràcies al trial de motos. Com cada any, no ha faltat la cita laurediana amb el Mundial i la Federació Motociclista d'Andorra va tenir un reconeixement de pes per part de la internacional, amb el premi per la defensa del medi ambient que va recollir Natàlia Gallego. Com es pot apreciar a la foto li va entregar el premi Laia Sanz i va compartir escenari amb Fujinami o el flamant campió de MotoGP Marc Márquez. Un dia històric per al nostre país, amb un reconeixement que va arribar a tots els racons del planeta.

Aquest reconeixement va tenir lloc al novembre però el mes abans, el d'octubre, també va tenir ressenyes de gran importància per a l'esport andorrà. Per exemple van començar els treballs a la pista de boardercross d'Arcalís, on la segona setmana de gener hi haurà doble cita de la Copa del Món amb Lluís Marín com un dels favorits.

Es va engegar també l'Adecco Or de bàsquet amb 88 fitxatges, 97 baixes, 59 renovacions i 4 canvis d'entrenador. En el cas del River, set cares noves i un debut contra l'Ourense amb triomf que va situar els de Peñarroya primers en la taula ja d'entrada. Des del 25 de novembre del 2011 que el conjunt andorrà no té cap rival amb millors números en la classificació aquell any en Plata i els dos últims a Or. En definitiva, fa dos anys i un mes que és líder o colíder. Impressionant.

Cal destacar també del desè més del 2013 la victòria del Purito Rodríguez a Normardia, que el va situar primer en el rànquing mundial UCI que finalment ha conquerit per tercera vegada en la seva carrera esportiva.

En futbol van haver-hi moviments importants, com ara l'entrada de Víctor Santos i una nova junta directiva continuista en la Federació Andorrana de Futbol (FAF), en substitució de Toni Giribet. A més Andorra va jugar contra Romania l'últim partit oficial al Comunal, ja que per a la pròxima cita de Preeuropeu ja hauria de jugar en el nou Estadi Nacional.

Al novembre, a banda del premi pel respecte al medi ambient citat al principi d'aquest recull, els esports d'hivern van començar a guanyar protagonisme. Alguns tècnics de la Federació Internacional d'Esquí van homologar les pistes de l'Àliga de Grandvalira i la coma del Forat de Vallnord per acollir les proves de la Copa del Món d'esquí alpí i surf de neu, respectivament.

Per acabar, el desembre ha estat ben inquietant amb la decisió del Govern de deixar de pagar el lloguer del Camp d'Aixovall a partir de l'1 de gener. A dia d'avui el propietari privat està en negociacions amb la FAF, qui teòricament passarà a pagar i gestionar la instal·lació, per renovar un contracte que està caducat des de fa nou anys.

Seguint amb motor i a les portes del Dakar, Albert Llovera i Cyril Despres van explicar les seves sensacions abans de marxar a Sud-amèrica i per acabar una mala notícia i una bona. D'una banda la mort de Dyron Nix, ex del Festina Andorra que va jugar la temporada del descens, al 1994. De l'altra la victòria del River MoraBanc contra el Burgos que acabar l'any líder i jugar la Copa al Poliesportiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT