PUBLICITAT

Brudieu sense llums de Nadal en podar-les amb els arbres

  • Feia tres anys que no tallaven les branques dels plàtans del passeig
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Els arbres del passeig Brudieu amb els llums ornamentals tallats Foto: ACN

El Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, un dels carrers més cèntrics i turístics de la capital urgellenca, s'ha quedat sense la il·luminació de Nadal ja que els llums es van tallar durant la poda dels arbres del passeig. El primer tinent d'alcalde de La Seu, Jesús Fierro, va manifestar a l'ACN, que «ha estat una qüestió sobrevinguda, calia podar els arbres del passeig, aquesta poda va malmetre el sistema d'il·luminació del passeig, un sistema vell que s'havia de canviar de totes formes».

Fierro, va assegurar que «ja s'estan estudiant formes noves per il·luminar el passeig que siguin econòmiques i compatibles amb la poda dels arbres». Quan el mes de novembre es va fer la poda dels arbres del passeig de La Seu feia tres anys que no es podaven, es va tallar la il·luminació nadalenca que estava tot l'any instal·lada per tal d'estalviar el cost de posar-la i treure–la. La poda va acabar a final de mes i aquest curt termini de temps fins a les festes nadalenques va impedir poder comprar una nova il·luminació i instal·lar-la. Fierro va explicar a l'ACN que el consistori «està en contacte amb especialistes del tema per tal de ficar una nova il·luminació per l'any vinent». Fierro va destacar que s'ha de tenir en compte l'alt cost que té muntar i desmuntar la il·luminació nadalenca que «comença dos mesos abans de Nadal i acaba un mes més tard, tot això ascendeix a uns 16.000 euros pel consistori». En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, ha dit que «s'estan estudiant diferents opcions tenint en compte el cost de mà d'obra que té posar i treure les llums i que busquem un sistema el màxim d'eficient».

En relació a la resta de la il·luminació nadalenca de la ciutat, Fierro, ha explicat que es farà un esforç per a posar llums leds en tota la il·luminació nadalenca per tal de que sigui més econòmica. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT