PUBLICITAT

El rival a batre

  • El River MoraBanc domina en gairebé totes les facetes individuals i col·lectives de la primera volta
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Trías aguanta la pilota amb una mà i defensat per Romà Bas, en el BCA-Burgos de diumenge al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Diumenge va acabar la primera volta de la fase regular en l'Adecco Or amb el River MoraBanc i el Quesos Cerrato Palència com a primer i segon classificat que jugaran la final de la Copa Príncep el pròxim 31 de gener al Poliesportiu d'Andorra. Aquest premi multiplica el seu valor tenint en compte que està sent la lliga més igualada de la història d'aquesta categoria; fins a sis equips han tingut opcions de disputar el torneig del KO. La competència és tan gran que el Planasa Navarra acaba de fer fora el seu entrenador, Ángel Jareño, qui portava tres temporades i mitja. Arribat l'equador hi ha un triple empat al capdavant de la taula i també per primera vegada en la història, l'average ha estat decisiu per determinar els finalistes.

En aquesta Adecco Or tan disputada les estadístiques diuen que hi ha un rival clar a batre. És el River Andorra MoraBanc, que domina gairebé totes les facetes, tant individuals com col·lectives. L'Oviedo també té molta presència, tot i que un parell d'esglaons per sota, en els podis de les estadístiques i en menys mesura el Leyma Natura Corunya.

La valoració és una de les facetes de més pes i efectivament el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya és el líder indiscutible amb una mitja de 93,8, seguit de ben lluny per l'Oviedo (80,2) i l'equivalent en el jugador més decisiu és Jordi Trías, amb una mitja brutal de 24,5 per partit, amb més de quatre punts sobre Ortega, el pivot del Burgos.

LÍDER EN CINC FACETES DEL JOC / Dotze, són les facetes més transcendentals alhora de valorar els partits: els punts, tirs de 2, de 3, de camp, lliures, rebots, assistències, pilotes robades i perdudes, faltes a favor i en contra, i valoració. El River MoraBanc en domina sis: a més de ser el millor en valoració és el màxim anotador i l'únic que ha superat la barrera dels mil punts (1.100) a més de ser el que té més average a favor (+162), el que millor encert té de dos punts, de tirs de camp, de lliures, de pilotes perdudes (en aquest cas seria el que menys amb 11,5 per partit, seguit pel Breogan amb 12,3).

EL REBOT, CLAU PER VÈNCER EL BURGOS / En tirs de tres i assistències és el segon millor, en pilotes perdudes i faltes –a favor i en contra– està enmig de la taula i crida molt l'atenció que en els rebots sigui el setè. N'ha capturat 417 en 13 partits amb una mitja de 32,1. «Hem dominat el rebot i això ha estat clau», va repetir en tres ocasions Peñarroya en el post partit contra el Burgos. El seu darrer rival té una mitja de 32,5 i és el quart millor. Diumenge l'equip de Peñarroya va capturar-ne 35 i el de Casadevall 27. Està clar que va ser decisiu.

TRÍAS I LA RESTA / Una altra de les màximes de Peñarroya és que el punt fort del BC Andorra «és el bloc» i que a partir d'aquí llueixen les individualitats. La que més, sense discussió, és la de Trías. Marca les diferències com ningú. Ha estat al cinc ideal de la jornada 13 per setena vegada sent el que més ha aparescut en l'Adecco Or igual que en l'MVP –quatre vegades–, és el tercer millor esmaitxador, el segon millor taponador, té el rècord de rebots en un partit (16) i també domina aquesta faceta (amb 9,6 per partit).

L'única faceta en la qual els jugadors del River MoraBanc no destaquen és en la de punts. Trías és el màxim anotador de l'equip amb 13,9 per partit però és el setè millor de la categoria. I l'equip andorrà, com hem dit abans, és el que més punts anota. Això vol dir que la màxima de Peñarroya de que el fort d'aquest equip és un bloc de moment s'està complint. I que duri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT