Vallnord dissenya un circuit nou i «de molta velocitat»

• Estarà acabat el 7 de gener, tres dies abans de la doble cita d'Arcalís
ESCALDES-ENGORDANY

Una llevaneus adequa el terreny amb un canó en producció, ahir Foto: VALLNORD

Vallnord va començar ahir els treballs de construcció del recorregut que acollirà, del 10 al 12 de gener, la doble prova de la Copa del Món FIS de boardercross de surf de neu. El director tècnic de la prova, Santi López, va assegurar que les condicions de neu «són favorables» i que la construcció s'està desenvolupant d'acord amb els plans inicials. Es preveu que el circuit, ubicat a la pista de la coma del Forat del sector Arcalís, estigui enllestit tres dies abans, el dia 7 de gener.

Els tècnics de la FIS ja són al Principat per treballar sobre el terreny i, amb els canons de neu produint neu sense fre, de manera que la construcció s'està duent a terme, segons López, «seguint els plans inicials».

La Copa d'Europa de l'any passat va servir per a molt. L'estació ha après de les errades comeses i amb aquesta base es treballa perquè no torni a succeir en la doble cita mundialista. Per això el director tècnic va assegurar que el circuit serà totalment nou, no tindrà res a veure amb el de fa un any i sobretot s'ha focalitzat en que sigui ràpid, detall que té molt en compte la FIS i que en la Copa d'Europa no va estar a l'altura: «Té salts i moviments continus des de la sortida fins a l'arribada. El traçat ha estat ideat per generar més velocitat i els mòduls seran de majors dimensions», va assenyalar López.

El traçat tindrà un desnivell de 150 metres, una llargada d'1,160 quilòmetres i una amplada de 60 metres; a més, disposarà de cinc corbes peraltades i d'una cinquantena de mòduls. En aquest circuit es disputaran dues de les tres últimes competicions classificatòries per als Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi.

La competició es retransmetrà per Andorra Televisió, Esport3 i Eurosport2. Uns 170 voluntaris estan treballant en l'organització, que serà el de màxima categoria que se celebrarà a Andorra aquest hivern i que registra 125 riders inscrits, provinents de 26 països. Entre aquests, els top 3 de cada categoria.