PUBLICITAT

Victòria de Dusautoir en la crononiu i diversos podis més

  • S'imposa en la crononiu de la Molina i Albós és tercer en l'esprint
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dusautoir, en la Copa del Món de la Fontblanca 2013, al març. Foto: tony lara

Sophie Dusautoir manté l'altíssim ritme de la temporada passada en esquí de muntanya i aquest cap de setmana passat va començar el nou curs sent la millor de la nombrosa delegació de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM)en la cita inicial de la Copa d'Espanya que es va disputar a la Molina.

Dusautoir va aconseguir la victòria en la categoria absoluta, en la cronoescalada Crononiu de dissabte. L'altra fèmina, Inka Bellés, també va tenir un paper destacat en aconseguir la segona posició en la categoria espoir –sub-23–, en la qual debuta aquest curs després de deixar una gran empremta a nivell mundial com a corredora júnior. Manté el nivell.

Pel que fa a la categoria masculina el millor va ser Ferran Vila, vuitè en una cursa de gran nivell que aplegava participants de la talla de Nil Cardona o Marc Pinsach. A més David Pérez, integrant del Centre de Tecnificació de Muntanyisme, va fer-se amb el tercer calaix del podi cadet.

La resta de l'equip va obtingut resultats encoratjadors pensant en les pròximes carreres, principalment els Campionats del Món que començaran a mitjan de gener a l'estació suïssa de Verbier. En categoria sènior Jordi Solè va ser 12è, Xavi Areny 13è i David Albós 22è. En júnior masculí, Jaume Planella va fialitzar 4rt , Euan Prieto 8è i Aleix Torres 13è.

Ahir va ser el gran dia de David Albós, que va pujar al tercer calaix del podi absolut en l'esprint, una nova disciplina amb un format similar a l'snowboardercross en el qual es van sèries eliminatòries de sis en sis corredors. Sorprenentment també va arribar a la final Jaume Planella, que va obtenir un meritori sisè lloc tot i no ser la seva categoria mentre que Jordi Solé i Xavi Areny es van quedar a les semifinals.

En categoria femenina, Inka Bellés ha obtenir una altre bon resultat a ressenyar: el segon millor temps en la categoria espoir i cinquena absoluta en aquesta primera temporada de canvi de categoria, precedida per una Dusautoir que va acabar quarta i amb el podi a tocar. Sergi Casabella, un altre cadet que debuta aquest any al CTM va finalitzar en la quarta plaça de dita categoria.

Aquest cap de setmana ha estat alhora una prova preparativa als Mundials que començaran el 18 de gener a Verbier on competiran les dues corredores femenines andorranes –Dusautoir i Bellés– i els corredors masculins que els tècnics de la FAM seleccionaran en les properes setmanes en funció dels darrers resultats obtinguts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT