PUBLICITAT

Històrica desaparició del FCA de sala

  • Juliol, el mes de les estades i les competicions europees de futbol
  • A l'agost es confirma l'adéu a la secció petita del club amb més història del Principat
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El tret de sortida de la prova de "cross country". Foto: EL PERIÒDIC

L'estiu del 2013 tindrà un record dolorós per a l'esport andorrà. El FC Andorra, club amb més història del país –71 anys–, estava immers en una greu crisi que va acabar amb la desaparició de la secció de futbol sala. Juliol, agost i setembre són similars cada any. El setè més sempre té com a protagonistes les estades i les competicions europees de futbol. El vuitè acostuma a tenir Campionats d'Europa o del Món a més del ball de fitxatges i al setembre arrenquen la majoria de lligues.

Furor amb la WC de BTT

L'estiu va començar amb la irrupció de Rudy Fernández al Nike Camp de bàsquet. Un clàssic juntament amb Navarro o Rabaseda. L'esport rei va tenir innumerables visites: Víctor Ruiz, Muniesa, Sergi Roberto, Bartra, Deulofeu i Muniaín. A més el campus Carles Riba va arrossegar cracks de futbol sala com ara els jugadors del Barça Sedano i Javi Rodríguez.

Tot un luxe complementat amb les competicions europees de futbol, tot i que els tres equips andorrans no van passar de la ronda preliminar. El Comunal va acollir el partit de Champions entre el Lusitans i l'Streymur (2-2 a l'anada i 5-1 a Illes Fèroe), a més dels de l'Europa League de la UE davant el Zrinjski (1-3 a casa, 1-0 a Bòsnia) i del FC Santa Coloma contra el Breidablik (4-0 a Islàndia, 0-0 aquí).

Entremig començava a mastegar-se la notícia de la desaparició del FC Andorra de futbol sala, ja que aquesta secció no estava prevista en el pla de viabilitat que el president François Moliné va entregar al Govern. També va tenir protagonisme el pitch and putt, amb el Mundial de Tambre (Galícia) en el qual Pau Pérez va acabar 31è en l'escratx i per acabar el mes la BTT va centrar el protagonisme de tot el planeta amb la prova de la Copa del Món que es va disputar a Vallnord-la Massana. L'èxit va ser absolut i amb la candidatura per als Mundials del 2015 presentada –i que es concediria a finals de setembre–, es van comptabilitzar més de 35.000 espectadors. Una bestiesa.

El vuitè mes de l'any va començar amb els Mundials de natació en els quals Mònica Ramírez i Pablo Feo no van fer cap plusmarca. Tampoc hi hauria resultats a destacar ni els els Mundials de judo amb Magda Sánchez ni en els d'atletisme amb Mikel de Sá.

Santos, president de la FAF

El dia 29 la junta gestora encapçalada per Lluís España va rellevar la de François Moliné al capdavant del FC Andorra, l'equip de futbol del qual debutaria en lliga el 14 de setembre amb el Vista Alegre (2-2), tot i que els mesos previs tampoc s'havia garantit la seva continuïtat. L'última setmana del novè mes va viure el debut de les lligues, la candidatura única i guanyadora de Víctor Santos en la Federació de Futbol i per acabar la medalla de plata tan amarga que va guanyar el resident Purito Rodríguez en els Mundials de ciclisme en ruta, que li va arrabassar en l'esprint final el portuguès Rui Costa, un altre corredor que segons va avançar EL PERIÒDIC la setmana passada, està estudiant la manera de venir a viure al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT