PUBLICITAT

La Policia continua investigant l'accident mortal a Soldeu

  • Els tres companys es van separar durant la baixada per això van trigar a donar l'alerta
  • Grandvalira cancel·la els actes de celebració del 10è aniversari com a mostra de dol
L. F. M
CANILLO

Periodic
Vista de la zona Cabirol/Falcó situada al sector de Soldeu, a Grandvalira, on va tenir lloc l'accident. Foto: TONY LARA

ahir al matí el Grup de Muntanya del Cos de Policia es va desplaçar a la pista Falcó del sector de Soldeu, al domini esquiable de Grandavalira, on va tenir lloc l'allau que hauria acabat amb la vida de la noia de 27 anys de Barcelona, mentre practicava snowboard el dia de Nadal. Segons va informar ahir la Policia la investigació segueix oberta i ahir principalment es van recaptar dades fotogràfiques i de situació.

Un dels punts importants en la investigació és perquè els dos companys snowoarders que haurien baixat la pista amb la víctima van trigar gairebé dues hores a alertar els serveis d'emergència, cosa que va provocar que ja no es pogués fer res per la vida de l'accidentada quan els serveis de rescat la van localitzar. La Policia va informar ahir a la tarda que no hi havia cap detingut i que segons les primeres declaracions, tot apunta que «es van separar durant la baixada», i no va ser fins que la noia no va arribar al punt de trobada on havien quedat amb els companys «que aquests es van preocupar i van donar l'alerta».

Tanmateix, la notícia publicada per Grandvalira els dia 25 a les 22.30 hores deia que els dos snowboarders espanyols van explicar que, «després de saltar la xarxa d'una pista tancada, juntament amb una companya, es van veure sorpresos per una esllavissada mentre descendien la zona de Cabirol/Falcó situada al sector de Soldeu. Els joves van explicar que havien perdut de vista la noia, de 27 anys, i que, després de buscar-la pels seus propis mitjans durant una bona estona, van comunicar la seva desaparició.

ELS FETS/ El passat dia 25 la pista Falcó del sector de Soldeu estava tancada pel perill de congestes, aquesta zona és coneguda pel perill d'allaus i l'any 1972 n'hi va haver una que va causar tres morts. Tot i que estava tancada, els tres joves snowoarders, entre ells la víctima, van decidir saltar-se el cordó de seguretat. L'allau, que va baixar al seu pas, va enterrar la noia. Grandvalira va rebre l'avís a les 16.40 hores i «un cop donat l'avís, els equips de rescat es van posat en marxa amb la màxima celeritat i van localitzar la noia al cap de 10 minuts», segons va informar el mateix domini. En paral·lel, es va donar l'avís al metge del centre mèdic de l'estació, el qual, «en arribar al lloc dels fets i després de realitzar les maniobres de reanimació avançada», va confirmar la necessitat d'evacuació urgent amb helicòpter, ja que quan la van trobar, la noia patia una aturada cardiorespiratòria. Un cop a l'hospital però, va ser impossible fer res per la salvar la vida de la noia la qual va morir el mateix 25 sobre les 20:00 hores.

10È ANIVERSARI/ Grandvalira va informar ahir a través d'un comunicat de premsa que cancel·lava els actes de celebració del seu desè aniversari previstos per avui. La direcció del domini esquiable va prendre aquesta decisió «com a mostra de dol i respecte cap a la família de la noia que va perdre la vida mentre practicava snowboard al sector de Soldeu».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT