PUBLICITAT

Comitè Olímpic i Govern no tenen el mateix criteri alhora de premiar

  • Jéssica Rovira ha rebut 3.600 euros del COA pel cinquè lloc a Mersin però no té beca ARA
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Rovira, la setmana passada en l'entrega del xec pel cinquè lloc a Mersin a la seu del COA Foto: TONY LARA

El passat 20 de desembre, la taekwondista Jèssica Rovira va rebre de mans del president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, el lliurament d'un xec pel valor de 3.600 euros com a premi pel cinquè lloc aconseguit al juny als Jocs del Mediterrani de Mersin.

Es convertia així en el segon esportista andorrà del país que rep una retribució econòmica procedent del COA, després de la concedida l'any passat a l'esquiador Joan Verdú pel bronze en els Jocs Olímpics de la Joventut d'Innsbruck. Les declaracions de Rovira en aquell acte van evidenciar que estava molt dolguda amb el Govern: «Estic molt contenta de què algun estament oficial d'Andorra reconegui els meus resultats i l'esforç. Estic en el millor moment de la meva carrera esportiva, més motivada i amb la ment posada en els Jocs Europeus del 2015 i els Olímpics del 2016. Un premi com aquest em motiva a seguir».

I és que Rovira ha arribat a plantejar-se la retirada perquè s'ha sentit menyspreada en no entrar en el programa de beques d'Alt Rendiment Andorrà de la temporada 2013-2014. Sense l'ajut públic no tenia recursos per preparar les pròximes cites olímpiques però la recompensa de l'ens que comanda Jaume Martí li ha fet canviar d'opinió.

Rovira ha cobrat del COA i no del Govern perquè les dues entitats no tenen el mateix criteri alhora de premiar. El primer concedeix retribucions econòmiques basant-se en bons resultats en uns Jocs Olímpics o uns Jocs del Mediterrani. Per aquest ordre. No contempla fer-ho en uns Jocs dels Petits Estats, per exemple.

Segons ha explicat a aquest rotatiu Jordi Cerqueda, «Rovira mereixia un reconeixement com aquest però la secretaria d'Esports no ha parametrat els esports de combat en els Jocs del Mediterrani. Són pocs països i es guanyen pocs combats».

Sí que compta el Mundial disputat a Mèxic, però la taekwondista no va passar de la primera ronda i d'aquesta manera no ha entrat en les beques ARA ni per pla especial. A Mersin hi havia vuit països representats i va vèncer la de Mònaco, Anouk Doria, per després perdre amb la d'Egipte, Nour Abdelsalam.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT