PUBLICITAT

Reallotjament en pensions dels 27 afectats per l'incendi

  • Les set persones ingressades a l'Hospital reben l'alta
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les desallotjades davant de l'edifici que va patir l'incendi. Foto: TONY LARA

Els Serveis del ministeri de Salut i Benestar i el Comú d'Andorra la Vella van reallotjar ahir en pensions d'Andorra la Vella un total de 27 persones com a mesura provisional fins que puguin retornar als seus habitatges.

Durant la jornada d'ahir, la policia va permetre l'entrada als pisos d'un total de dotze famílies que van recollir roba i estris de primera necessitat. D'aquestes dotze, sis van necessitar del suport de Benestar mentre que les altres es van instal·lar en cases de familiars i amics.

Tal i com va informar el Govern en un comunicat, el ministeri de Salut i Benestar «assumeix la totalitat de la factura de les pensions». L'Executiu va explicar que la manutenció es realitza a través del menjador social, gestionat per la Creu Roja i subvencionat pel Govern. Els tècnics del ministeri estan treballant estretament amb l'àrea d'afers socials del Comú d'Andorra la Vella i amb la Creu Roja i amb Caritas, que va facilitar estris d'higiene personal, roba i un bressol per un menor.

El retorn dels veïns a l'edifici dependrà ara de les reparacions imprescindibles. L'arquitecte tècnic i l'enginyer d'estructures van confirmar el mateix dilluns que no hi ha problemes estructurals. No obstant això, «és necessari per garantir l'habitabilitat de l'immoble el canvi de la instal·lació elèctrica a les dues plantes inferiors, de les canonades d'avacuació d'aigües fecals, el canvi de portes i tasques de neteja».

HOSPITALITZATS/ Les set persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una nena i sis adults, van rebre durant la jornada d'ahir l'alta hospitalària, segons van informar des del centre.

Ahir al matí van ser visitats pels especialistes en pneumologia que van constatar l'evolució satisfactòria de tots 7 ingressats dels símptomes patits per la intoxicació per fum lleu patida arran del incendi.

El Servei d'Urgències va atendre la matinada de dilluns 28 ferits, 9 infants i 19 adults, per intoxicació per fum lleu. 7 van ser ingressats a l'hospital, 1 infant i 6 adults, i 4 van romandre a urgències en observació fins dilluns a la tarda. La resta de ferits, 17 persones, van ser donades d'alta durant la nit després de ser atesos a urgències de les afectacions provocades pel fum.

DESPERFECTES/ El sinistre de dilluns a la matinada va ser força virulent i va deixar els quatre pisos més propers al foc molt malmesos, tal com van reconèixer el ministre d'Interior, Xavier Espot, i el cap de guàrdia dels bombers,

L'incendi hauria començat al celobert de l'edifici, on «hi havia molt material acumulat» va explicar el ministre d'Interior. Espot va afegir que «hi havia roba, mobles de fusta i fins i tot un pneumàtic». I va argumentar que «tot aquest material en cas que es prengui foc pot ajudar a la seva propagació». Per això, Ribera va voler fer una crida al sentit comú i a la prudència i va demanar que «no s'utilitzin espais comunitaris per guardar-hi estris ni emmagatzemar-hi material».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT