PUBLICITAT

Mobilitat preveu l'entrada de prop de 200.000 vehicles

  • La xifra va «en consonància» amb la d'anys anteriors
E.O.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues a la capital els primers dies de les vacances de Nadal. Foto: TONY LARA

Mobilitat calcula que aquests dies nadalencs, des del passat 23 de desembre fins el proper 7 de gener, entrin al país al voltant de 200.000 vehicles. Més concretament, seran uns 198.000, una xifra «en consonància» amb les registrades els anys anteriors, segons el cap de l'Àrea de Mobilitat, Josep Escaler, i en tot cas, serà «una mica més» que els anys anteriors.

El passat dilluns ja van entrar al país uns 12.800 automòbils, 8.900 per la frontera hispanoandorrana i altres 3.900 pel cantó francès. Després, l'entrada de vehicles ha anat disminuint –oscil·lant entre els 6.400 i 4.800 cotxes per Espanya i els 2.100 i 1.100 per l'altra frontera– fins avui, quan ha de tornar a créixer. Mobilitat espera que avui entrin uns 11.000 turismes per la part espanyola i gairebé 6.000 més des de França. Xifres que s'han de mantenir fins el proper dia 30.

CONGESTIÓ SOBRETOT A L'INTERIOR / Malgrat aquestes dades, Mobilitat no preveu que es registrin grans cues d'entrada al país. Segons Escaler, per les vacances de Nadal l'arribada de vehicles «acostuma a ser més espaiada que en ponts».

El que sí que es preveu més problemàtic és la baixada de pistes, amb importants retencions. De fet, dilluns passat ja es van haver de fer talls puntuals d'accés als dos grans túnels –el del Pont Pla i el de les Dos Valires– per evitar que els cotxes quedessin atrapats al seu interior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT