PUBLICITAT

Llovera i el Príncep d'Astúries

  • El pilot de Ral·lis es converteix en el primer andorrà que opta a aquest prestigiós guardó espanyol H Despres dóna les primeres bones notícies conquerint el seu cinquè Dakar H River i Marín, notes negatives dels tres primers mesos
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Llovera, reunit amb Martí i Cerqueda el 15 de febrer per anunciar la candidatura Foto: sfg

Acaba l'any 2013 en el qual l'esport andorrà ha deixat les seves empremtes. Com sempre per aquestes dates, El Periòdic d'Andorra fa un recull desglossat per trimestres que publicarà en quatre parts en els pròxims dies. Avui, del gener al març.

Del primer mes de l'any destaca la victòria de Cyril Despres en el Dakar, la cinquena en el seu palmarès en l'apartat de motos encara amb KTM, ja que uns mesos més tard signaria amb Yamaha, equip amb el qual tornarà al 2014 al raïd més prestigiós del món.

En la primera quinzena es van conèixer també els noms dels esportistes becats per Solidaritat Olímpica per als Jocs d'Hivern de Sochi –Kevin Esteve, Marc Oliveras, Mireia Gutiérrez, Lluís Marín, Scott Jordan i Laura Soulié– com també es va confirmar el recorregut de la Vuelta que va tenir una etapa amb final al Coll de la Gallina i una segona amb sortida des de la capital. A més es confirmava la participació en una prova de les G.Series de Marc Márquez quan encara no havia debutat a MotoGP ni, per suposat, havia conquerit encara el títol de la categoria reina, o el fitxatge del futbolista Adri Rodrigues per un històric del futbol espanyol com és el Burgos. Seguint amb l'esport de la pilota, al gener van començar les obres de transformació del Camp del Consell en el que serà el futur Estadi Nacional i la selecció de sala, amfitriona de la ronda preliminar de l'Europeu, veia com Suècia l'impedia la que hauria estat la primera classificació per a la següent fase.

L'esquí va deixar un regust amarg amb la caiguda del surfista de neu Lluís Marín quan era líder als quarts de final del boardercross, en els Mundials d'Schladming. Un cop moral per a tot el país, que veia com un esportista seu tenia opcions reals de guanyar una medalla que hauria estat històrica.

I les males notícies van continuar ja entrats en el mes de febrer, amb la derrota del River Andorra en la final de la Copa Príncep a la pista del Burgos (73-67). Els esports d'hivern van mantenir el seu protagonisme en l'esport del país amb les medalles d'or, plata i bronze de la júnior Inka Bellés als Mundials d'esquí de Muntanya de Pelvoux i el cinquè lloc per països, i el 14è lloc de Kevin Esteve en la supercombinada dels Mundials d'Schladming, segon millor resultat de la història tricolor.

La notícia del mes i una de les més transcendents de l'any va ser la proposició del Govern al pilot de ral·lis Albert Llovera com a candidat al premi Príncep d'Astúries però també va tenir la seva rellevància la reelecció de Jaume Martí com a president del Comitè Olímpic Andorrà l'any que complia una dècada al capdavant, i la renúncia de l'equip andorrà de tennis a participar en la Copa Davis i els Jocs dels Petits Estats de Luxemburg, alhora que Jean-Baptiste Poux anunciava la seva retirada de l'alta competició.

Al març, l'esport de la raqueta va continuar centrant el protagonisme amb la dimissió de Jordi Vila com a director tècnic de la FAT, segons va declarar «obligat per una oferta de renovació inacceptable».

Va ser el mes d'una altra retirada sorprenent, la de Roger Vidosa. El primera espasa de l'equip masculí d'alpí de la FAE anunciava que quan acabés la temporada deixava l'alta competició, després de set anys sent el referent.

La selecció de bàsquet va anunciar un canvi de rumb: David Eudal va ser nomenat seleccionador en substitució de Jaume Tomàs i per acabar l'Automòbil Club d'Andorra va estar d'eleccions i va guanyar el grup encapçalat per Enric Pujal, relleu de Josep Maria Cases com a president amb una política continuista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT