PUBLICITAT

El foc causa danys materials i set persones continuen ingressades

  • El sinistre es va produir a la una de la matinada i en dues hores els bombers el van controlar
  • Els veïns no podran tornar a casa seva fins que no finalitzi la investigació de les causes
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Efectius del cos de Bombers, especialitzats en la Foto: TONY LARA

L'incendi que ahir a la matinada es va declarar al número 71 de l'avinguda Príncep Benlloch, a Andorra la Vella, va obligar els serveis sanitaris a traslladar 28 persones, 19 adults i 9 menors, a l'hospital per intoxicació a resultes de la inhalació de fums. Set continuaven ingressades segons va informar la directora d'Infermeria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Carme Curcó, en roda de premsa. Curcó va detallar que «entre els ingressats hi ha una nena i quatre pacients que encara es troben a la unitat d'Urgències però tots evolucionen bé». I va afegir que « de les 28 persones afectades per la intoxicació, 27 van ser traslladades pel SUM i una va arribar a l'hospital pel seu propi peu». A més, un bomber també va patir una intoxicació lleu que no va requerir hospitalització.

Tot i que no es van haver de lamentar víctimes, el sinistre va ser força virulent i va deixar els quatre pisos més propers al foc molt malmesos, tal com van reconèixer el ministre d'Interior, Xavier Espot, i el cap de guàrdia dels bombers, Josep Ribera. De fet, la Policia i els Bombers van decidir precintar l'edifici per precaució, tot i que Ribera va assegurar que l'estructura no estava malmesa, per seguretat i per determinar les causes de l'incendi. Per tant, tots els veïns van haver de ser de reallotjats i Ribera va precisar que «els veïns dels pisos de planta baixa amb entrada a Príncep Benlloch podran tornar als seus habitatges en breu, però els de les plantes inferiors trigaran un temps a poder-hi tornar, perquè el fum i les altes temperatures, de més de 400 graus celsius, els han malmès molt».

L'incendi hauria començat al celobert de l'edifici, on «hi havia molt material acumulat» va explicar el ministre d'Interior. Espot va afegir que «hi havia roba, mobles de fusta i fins i tot un pneumàtic». I va argumentar que «tot aquest material en cas que es prengui foc pot ajudar a la seva propagació». Per això, Ribera va voler fer una crida al sentit comú i a la prudència i va demanar que «no s'utilitzin espais comunitaris per guardar-hi estris ni emmagatzemar-hi material».

Ribera va informar que van rebre l'avís de l'incendi a les 00:50 hores i que en només 9 minuts ja hi havien arribat les primeres dotacions de Bombers des de la caserna de Santa Coloma. I pocs minuts després les de la Massana. S'hi van desplaçar 6 vehicles i 17 efectius i va afegir que «vam trigar una hora des que vam arribar en fer l'evacuació de totes les persones que hi havia a l'edifici i una hora més, per acabar les tasques d'extinció». Ara per ara, el Comú d'Andorra la Vella posa a disposició dels afectats la pensió Garcia, propera a l'edifici.

Espot va concloure que «aquest matí s'han desplaçat els equips d'atestats i de científica de la Policia així com els de Bombers per fer les investigacions pertinents i descobrir com s'ha originat el foc». El ministre va argumentar que «cal ser prudents però de moment no podem descartar cap hipòtesi sobre les causes, en un o altre sentit», referint-se al possible origen fortuït o criminal de l'incendi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT