PUBLICITAT

Els veïns volen tornar a casa

  • La majoria de veïns dormia quan es va declarar l'incident i alguns, molt espantats i ofegats per les emanacions tòxiques, volien saltar per la finestra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Els veïns de l'edifici que es va incendiar ahir a la matinada a l'avinguda Príncep Benlloch, es van trobar davant l'immoble per intentar saber alguna cosa sobre l'estat de les seves llars i de les mascotes. La majoria es lamentava per l'acumulació de brossa que hi havia als baixos de l'edifici, que va ser l'origen del foc. El veí d'un dels primers pisos, José Moure, va relatar els fets a l'ANA i va explicar que es va adonar de l'olor, però que es pensava que era de casa seva, perquè «havia cuinat en un forn nou» diumenge a la nit. Quan va obrir la porta exterior, però, va notar «tota la fumarada» i es va adonar de que passava «alguna cosa greu». Moure va trucar als Bombers i va intentar ajudar a la seva dona a saltar per la finestra, ja que s'estava ofegant i no podia respirar. Cosa que no va ser necessària perquè els Bombers s'hi van personar ràpidament i els van poder evacuar. De fet, la seva dona encara roman hospitalitzada i no es preveu que li donin l'alta mèdica fins avui, com a mínim. Moure va afegit que normalment la porta del portal està oberta, però que la nit passada estava tancada. La Policia i els Bombers van explicar als veïns que podien entrar, d'un en un, a buscar les seves coses a partir de les tres de la tarda, acompanyats per efectius de Bombers i de la Policia . Tretze dels catorze pisos de l'edifici estan ocupats per famílies que en el moment de l'incendi es trobaven a casa, va explicar Moure. Els veïns que es van acostar a l'edifici presentaven visibles cares de fatiga i estaven molt preocupats per saber quan hi podrien tornar.

Al lloc de l'incendi també s'hi va personar la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, que va ser-hi durant tota la nit acompanyant els afectats del sinistre. Ferrer va afegir que l'edifici es trobava en bon estat de conservació i que els propietaris de l'immoble estaven fent reformes. Havien instal·lat un ascensor, que no n'hi havia d'origen, i la setmana passada van acabar la reforma d'una llar que va ascendir a 20.000 euros de despesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT