• Koldo torna a ser fidel al seu estil mantenint l'ambició ofensiva i les ganes de tocar

DUBLÍN (ENVIAT ESPECIAL)

cristian
Cristian intenta driblar Kilbane, ahir a l'Aviva Stadium.

Andorra ha tornat a deixar aquesta nit el pavelló ben alt en la visita a l'estadi nou i d'última generació Aviva de Dublín davant la Irlanda de Giovanni Trapattoni. El segon partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012 també s'ha traduït amb una derrota. El resultat final de 3-1 potser va ser massa per un combinat britànic amb un futbol pobre. Per demèrit propi o per mèrit d'una Andorra que amb Koldo a la banqueta ha trigat 134 minuts en marcar un gol.

L'autor va ser Cristian, el polivalent, descarat i cada vegada amb més presència en l'absoluta jugador de l'Andorra que amb només 21 anys i en la sisena internacionalitat que complia va marcar un golaç. Era el 2-1 amb que es va arribar al descans.

Fins llavors Andorra havia sortit nerviosa al terreny de joc a l'inici. Eren els mateixos que davant Rússia excepte Rubio, reeemplaçat en el lateral dret per Escura. També la mateixa tàctica i les mateixes intencions ofensives, que no es van començar a veure fins que Kilbane va marcar l'1-0 al minut 13 en rematar sol i lliure de marca al primer pal un còrner tret per Lawrence. A partir de llavors el combinat de Koldo es va apropiar de la pilota i va mostrar ganes de recuperar el terreny perdut. Quan més estava guanyant... gerro d'aigua glaçada. Irlanda estava morta però Moreno va liar-se intentant jugar la pilota massa a prop de l'àrea tricolor, Doyle li va robar la cartera i va creuar la pilota a l'escaire. Minut 40. Un golaç al qual no té res a envejar Cristian quan un abans dels descans va aprofitar un rebuig de Kilbane dins l'àrea d'Irlanda per xutar tal com li venia i enviar la pilota a l'escaire. Per emmarcar.

El gol de Cristian deuria deixat tocat l'onze de Trapattoni perquè en la segona part va trigar en adonar-se que el cronòmetre s'havia reactivat. Fins que una magnífica combinació col.lectiva la van culminar amb una assistència de McGeady entre línies a Keane, que amb sang freda i suavitat va picar la pilota per sobre de José Antonio per fer el 3-1. El gol, però, no hauria d'haver pujat al marcador ja que l'estrella del Tottenham estava en fora de joc tot i que per mil.límetres.

Això va acabar de matar el partit. Era el minut 53, quedava molt, però es va veure poc. Per part d'Irlanda només una altra ocasió al 58, de nou de Keane però per l'esquerra i més escorat que va salvar José Antonio. I per Andorra tocar, que es va fer, i intentar arribar a l'àrea rival ,que no es va aconseguir. Segon partit, segona derrota, però anant a més. Ha caigut un gol... ¿algun premi més gran en els pròxims partits? El pròxim 8 d'octubre Eslovàquia, que ha sorprés a Rússia guanyant 0-1.

----------------------------

Alineacions:

Irlanda: Given; O'Shea (Kelly, minut 74), St. Ledger, Dunne, Kilbane; Lawrence, Green, Whelan (Gibson, minut 59), McGeady; Robbie Keane i Doyle (Kegoh, minut 82).

Andorra: José Antonio; Escura, Silva, Ildefons Lima, Bernaus; Ayala (Xavi Andorrà, 70'), Vieira; Cristian, Pujol (Òscar, minut 85), Moreno (Manolo, minut 58); i Sebas.

Gols: 1-0, minut 13, Kilbane; 2-0, minut 40, Doyle; 2-1, minut 44, Cristian; 3-1, minut 53, Keane.

Aviva Stadium, 40.200 espectadors.

Koldo: "Durant molts minuts hem fet moltes coses bones però els petits detalls..."