PUBLICITAT

Prop de 70 joves intercanvien saber a la Universitat d'Andorra

  • El cirurgià i investigador Vilallonga explica els secrets d'una tasca que requereix diners i molta passió
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els joves investigadors en la conferència de Vilallonga, ahir Foto: M. C / ana

Una setantena de joves investigadors va participar ahir la primera trobada d'investigació organitzada al Principat. L'objectiu de la mateixa, segons va explicat la directora del Departament d'Ensenyament Superior i Recerca, Meritxell Gallo, «és establir sinèrgies i fer difusió de la recerca que es fa al país». La trobada va començar amb el debat entre els diferents grups temàtics del qual s'espera poder-ne extreure conclusions. A continuació va ser el torn de la conferència del cirurgià i investigador Ramon Vilallonga que va exposar la seva trajectòria en el món de la recerca.

Ciències de l'educació, matemàtiques, ciències socials o ciències de la terra són alguns dels àmbits dels quals procedeixen la setantena d'investigadors que van participar en la primera trobada del sector ahir a la Universitat d'Andorra.

Es tracta de joves o persones que estan en el primer tram de la carrera investigadora i amb diversitat de perfils, segons va explicar Gallo. El 25% d'aquests joves investigadors desenvolupen recerques a Andorra, mentre que la resta són andorrans o residents que duen a terme la investigació fora de les nostres fronteres.

La resta, ja siguin investigadors nacionals o residents, o investigadors d'altres països fan recerques sobre Andorra. La voluntat del Departament d'Ensenyament Superior i Recerca és «crear sinèrgies» entre els investigadors dels diferents àmbits d'actuació i «donar-se a conèixer» va puntualitzar Gallo. L'objectiu és fer difusió dels treballs que es realitzen i promoure un lligam entre investigadors per assentar les bases de futures col·laboracions, tant a Andorra com a l'estranger.

Després de la trobada, el cirurgià i investigador Ramon Vilallonga va exposar la seva llarga trajectòria i experiència en el món de la recerca i va donar als assistents alguns consells per encarar la recerca. També els va explicar les oportunitats ofereix aquest camp que sempre requereix molt finançament. Vilallonga va destacar que aquest tipus de jornades permeten establir més connexions entre els investigadors de diferents àmbits per fer treballar plegats i alhora que la recerca que fan pugui repercutir en la vida d'Andorra.

Per últim, la responsable d'Ensenyament Superior i Recerca va subratllar que «no s'ha retallat en finançament per a la investigació». I va afegir que «s'ha d'apostar per continuar invertint en recerca perquè els beneficiaris serem tots».

Gallo va concloure que «aquesta aposta ha de venir tant amb inversió de l'àmbit públic com del privat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT