PUBLICITAT

La N-145, entre les carreteres més perilloses de Catalunya

C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

L'informe Eurorap, que elabora el RACC, ha inclòs la carretera que uneix la Seu d'Urgell i Andorra, la N-145, entre els trams més perillosos de Catalunya i amb més probabilitats de patir un accident. Concretament, considera que aquesta via és de risc «elevat», igual que ho són la BP-1417 entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès; la N-260 entre Alp i la frontera francesa; la B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona; la BV-5001, entre Vilanova del Vallès i La Roca del Vallès; la C-16, entre Berga i Bagà; i finalment la BV-5108, entre Cardedeu i Cànoves.

Amb tot, però, el tram més perillós de Catalunya és el que uneix les poblacions barceloneses de Gavà i les Begues (la BV-2014). De fet, aquest és l'únic punt negre de tot el territori català, segons el RACC.

També de l'informe es desprèn que les possibilitats de patir un accident de tràfic han baixat en conjunt a la xarxa viària catalana un 1,2% el darrer trienni (entre el 2010 i el 2012).

Per tant, a l'hora de fer l'estudi no es van tenir en compte les obres de millora de la N-145, inaugurades aquest estiu i que han permès millorar la seguretat de la via.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT