PUBLICITAT

El nombre de turistes creix un 2,5% i cau el d'excursionistes

  • Al novembre, els visitants disminueixen un 13,7%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Visitants i nacionals passen una tarda de compres durant el pont de la Puríssima Foto: ÀLEX LARA

Els turistes han augmentat un 2,5% des de principis del 2013. Ho fan tant espanyols com francesos, i especialment aquests darrers (creixen un 13,2% des del novembre del 2012 al mateix mes d'aquest any). Malgrat això, els excursionistes cauen en major proporció: el 3,4%. Així ho reflecteixen les dades que el departament d'Estadística va fer públiques dilluns.

Si bé el nombre de turistes ha augmentat al llarg d'aquest 2013, creixent un 2,5%, el nombre de visitants ha disminuït un 3,4%. Si es miren les estadístiques del mes de novembre, els visitants globals han caigut un 13,7%, en comparació al mateix mes de l'any anterior. Aquesta dada s'explica per una davallada dels excursionistes del 18,7% i un lleuger augment dels turistes, del 0,4%. S'ha de tenir en compte que durant aquest novembre l'accés des de França va estar tallat diverses hores, i fins i tot dies, per culpa de les grans acumulacions de neu i les allaus. Així, els excursionistes francesos van caure un 29,4%. No ho van fer els turistes, que van créixer un 53% en comparació a 12 mesos enrere. Els espanyols van disminuir tant els excursionistes (-2%) com els turistes (-6,6%).

Els excursionistes d'altres nacionalitats han crescut un 66,8% des del principi del 2013.

MÉS TURISTES, MENYS PERNOCTACIONS / Tot i que l'augment dels turistes té una lectura positiva, també s'ha de tenir en compte quantes nits passen al país. De mitjana, la pernoctació del mes de novembre s'ha situat en 1,8 nits. El novembre del 2012, aquesta dada era d'1,9 nits. Tant espanyols com francesos han reduït la seva estada, passant, els primers, de dues nits a 1,8, i els segons d'1,8 a 1,7 nits. Els turistes d'altres nacionalitats no han variat les seves costums, i de mitjana es queden 2,1 nits.

Els motius de la visita declarats en les enquestes que es realitzen mostren que el principal atractiu segueixen sent les compres. Un 52% dels enquestats diuen venir per comprar. Aquest percentatge creix si només es tenen en compte els excursionistes. Un 66% d'aquests diuen que venen pel shopping en primera opció, i un 18% en segona. Les compres són la primera opció només per al 13% dels turistes, que majoritàriament venen per visitar i descobrir Andorra en general (el 54%). L'esquí, al novembreencara no és opció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT