PUBLICITAT

Amics i dakarians

  • Cyril Despres i Albert Llovera expliquen en un acte conjunt com han preparat el raïd més prestigiós del món i les seves aspiracions H El pentacampió en motos creu que opta a tot amb Yamaha i el pilot de ral·lis correrà en ?buggies'
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Despres i Llovera s'immortalitzen abans de l'acte de presentació al Dakar 2014, ahir a la seu de l'Automòbil Club d'Andorra Foto: tony lara

Cyril Despres i Albert Llovera tenen moltes coses en comú i (possiblement) la seva malaltia del motor els ha convertit en grans amics. És costum en ells quedar per fer un soparet quan el resident francès torna cada any de competir al Dakar, com en la darrera edició, fa ara onze mesos.

Allà va nàixer la idea per al pilot de ral·lis de tornar a disputar el raid més prestigiós del món, set anys després de la seva primera experiència, encara en terres africanes. Pocs mesos després, Cyril es comprometia amb Yamaha i canviava d'escuderia després de 13 anys amb KTM. Les seves vides esportives han canviat en els darrers mesos i ahir van citar els mitjans de comunicació per explicar com s'han preparat i les seves aspiracions.

Podríem dir que Despres té molta culpa de la presència de Llovera en la pròxima edició del Dakar. «Manegava dues opcions per anar-hi, és cert, però Cyril em va oferir una tercera proposta que m'atreia més que les altres. És un equip que no està fet per guanyar diners, sinó per afició», va admetre el pilot d'Abarth. Una era de Jeep, que ara forma part de Fiat, la marca per a la qual competeix en l'Espanyol de terra però el propi Llovera, com a anècdota, va explicar: «Quan vaig acabar de reunir-me amb ells a Itàlia, ja al pàrquing vaig trucar a Antoine [Morel, el propietari d'MD Rally Team, l'equip amb el qual correrà]. Vaig anar a Normandia per parlar-ne i em vaig identificar molt amb ells. Un equip familiar».

Despres el va interrompre per continuar: «Quan ja havia tancat l'acord amb MD Rally Team li vaig proposar un copilot, perquè al Dakar necessita un amb experiència, no el seu dels ral·lis de l'Espanyol».

Es referia a Arnaud Debron. De nou les paraules del pentacampió de motos del Dakar van convèncer a Llovera, qui podrà competir gràcies a les aportacions econòmiques fetes pel seu gran amic Naser Al-Attiyah, amb qui per cert compartirà fisioterapeuta.

Llovera correrà amb un buggy Optimus MD i amb la seva participació recaptarà diners per ajudar a Unicef i a l'escuderia del cor. I té clar que anirà a competir, però amb la idea principal de poder acabar, cosa que no va aconseguir al 2007: «M'hauré de comportar i adaptar-me a les condicions perquè tinc un cotxe molt ràpid, d'uns 370 cavalls, i jo vull que em treguin com 25 més», va assenyalar un Llovera que poc després explicaria que té un problema: «Arribo molt bé de forma física i espero que els braços aguantin però tinc un problema... El meu copilot m'ha dit que corro massa. Haig de canviar el xip, intentaré no arriscar els primers dies...», deia entre bromes i rascant-se el cap, cot.

Del canvi de Despres de KTM a Yamaha ja s'ha parlat prou al llarg del mig any que fa que va signar. Ell, però, ho va resumir amb una frase quan va agafar el torn de la paraula: «Com ja sabeu m'he canviat del taronja al blau» i amb un equip nou, tot i que té clar que com sempre, es veu preparat per guanyar el sisè entorxat. «No sé si tot el que he aconseguit fins ara continuaré fent-ho amb la marca nova. D'aquí poc ho sabré. He canviat precisament per això, perquè crec que es pot. No és una bogeria, sinó una motivació».

Sobre la moto, va donar alguna pista de la diferència amb la d'anys anteriors: «Aquesta és més lleugera. Pel que es veu KTM ha fet una moto totalment nova per intentar estar a l'altura de Yamaha així que no sé quina moto pot ser millor, però la meva serà competitiva».

El que van lamentar és que amb ell no hi fos Jordi Ginesta, baixa per falta de temps però que com ells, també estarà al Dakar. «Un de motos, un de cotxes i un de camions... Ens hauria agradat que estigués», van lamentar. En uns dies, però, ja podran estar junts a l'altra banda de l'Atlàntic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT