PUBLICITAT

Andorra entra en el circuit mundial d'un festival d'esports extrems

  • Andorra la Vella i la Massana organitzen conjuntament la segona prova, el pròxim 27 de juny
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Camp ?al centre? amb Minguillon i Ferré, ahir en la presentació Foto: tony lara

Andorra Turisme s'ha endinsat en una nova aventura que promet emocions fortes i que hauria de ser un gran aparador per atraure gent de fora. Ja hi ha compromís amb la Federació Internacional d'Esports Extrems (FIS) perquè el Principat aculli l'any vinent una prova del circuit mundial.

Serà el pròxim 27 de juny, un mes després de la disputa de la primera prova a Montpellier –seu amb més interès mediàtic que en la darrera edició va aplegar 480.000 espectadors, 2.000 riders i 53 països participants que van englobar deu disciplines– i abans de Malàisia i Xina, passat l'estiu (4 de setembre i 24 d'octubre, respectivament). El ministre de Turisme, Francesc Camp, va mostrar-se entusiasmat amb aquest nou projecte i va demanar per al primer any –i de moment únic– «unes 10.000 visites» per fer bona la inversió, la qual ha requerit un pressupost de 560.000 euros. Turisme paga un 50%, i Andorra la Vella i la Massana, com a seus de l'esdeveniment, el 50% restant. «És una bona alternativa perquè els X-Games es quedaran als Estats Units els pròxims dos anys», va argumentar Camp, qui va destacar que malgrat tot «molts dels riders» seran els mateixos que competeixen en la prova de referència d'esports extrems.

D'altra banda, el ministre va avançar que en la primera cita a Montpellier es durà a terme un pla de promoció de la prova andorrana, ja que el francès i l'espanyol és el turista que més pot respondre a aquesta oferta de turisme esportiu: «Ja tenim pactada alguna acció per fer conèixer la nostra prova».

QUATRE DISCIPLINES / A Andorra hi haurà quatre disciplines: BMX i roller que tindran lloc al Parc Central d'Andorra la Vella i BTT i wakeboard que es faran a La Caubella, al sector Pal-Vallnord. Per poder acollir la competició aquàtica es construirà una piscina de 50 metres de llargada que romandrà oberta fins el 15 de setembre com a instal·lació oberta al públic durant l'estiu.

A banda de les diferents competicions esportives també s'han previst diferents concerts tant a La Massana com a la capital. Destaca l'actuació del discjòquei francès Joachim Garraud, compositor i productor de reconeguda trajectòria internacional que ha treballat amb artistes com David Guetta, Jean Michel Jarre o Kylie Minogue.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT