PUBLICITAT

Thomas Cook es ven Neilson, l'operador anglès filial a Andorra

  • Els primers 800 esquiadors britànics arriben a l'Alguiare amb destí a les pistes del Principat
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes gaudint de les pistes d'esquí andorranes aquesta temporada Foto: ÀLEX LARA

l' operador britànic que porta els esquiadors anglesos al Principat sempre ha estat Neilson, qui des de feia 15 anys formava part del gran operador britànic Thomas Cook. Des del novembre passat això ja no és així. Thomas Cook va vendre's Nielson a la societat Luke Johnson's Risk Capital Partners, per 9,15 milions de lliures, tal i com informava el diari The Telegraph el passat 25 de novembre,

El representant de la companyia a Andorra, Ian Archer, va explicar ahir que aquest canvi no tindrà cap afectació amb els plans de l'empresa aquesta temporada d'hivern i que la previsió segueix sent portar al Principat entre 10.200 i 10.300 esquiadors; ara bé, de cara a la temporada d'estiu i la propera temporada d'esquí, el canvi de propietari representa «una oportunitat per revisar els plans». La delegada al Principat, Siobhan Fitzsimons va dir que «continuem treballant amb Thomas Cook aquesta temporada, però no com a soci, sinó com a client». Fitzsimons va dir que l'entrada del nou inversor privat «ha estat vista de manera molt positiva» i que «no hi ha previst cap canvi en la inversió» pel que fa al negoci amb Andorra; segons al delegada, la idea del touroperador «és mantenir el mateix volum d'esquiadors o anar a més», tanmateix va afegir que hi ha la possibilitat que, per exemple, es renegociïn contractes amb hotels del Principat.

INICI DELS VOLS A L'ALGUaIRE/ Així doncs, l'operador turístic anglès Neilson, ja separat de Thomas Cook, va iniciar ahir els vols des de diverses ciutats britàniques fins a l'aeroport de Lleida- Alguaire. Ahiral matí van arribar els passatgers procedents de Manchester, Gatwick, Birmingham i Southampton i a la tarda ho van fer els de Bristol. Archer va explicar que els cinc vols anaven plens i van transportar uns 796 passatgers que visitaran les pistes andorranes els propers dies. El representant de Neilson a Andorra, Ian Archer, va explicar que els vols per les tres primeres setmanes amb capacitat per 796 persones en total compten amb un 99% de places venudes i el volum màxim que poden assolir per la temporada d'hivern és de 10.500 passatgers. Encara que no ho tenen tot venut, de moment Archer va indicar que ronden el 90 – 95% de la capacitat dels vols.

Les previsions són assolir els 10.200 – 10.300 turistes anglesos per aquesta temporada d'hivern, el que vol dir vendre un 97% de les places disponibles. Per a fer-ho, va explicar Archer, disposen d'un vol menys de Belfast que s'ha eliminat però tenen una nova destinació que és Southampton i un avió amb més places per atendre la ruta de Londres.

Els vols a Birmingham, Bristol i Southampton acabaran el 16 de març de 2014, mentre que els vols de Gatwick i Manchester continuaran fins el 30 de març.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT