Triomf agredolç per ser colíder

• El VPC venç el Critourienne Verniollaise 26-19 sense punt de ?bonus' i tanca l'any al capdavant de la taula

Reikaixvili, finalitzant un assaig col·lectiu del VPC que va suposar el 13-12 poc abans del descans del VPC-Critourienne, ahir al Camp del Consell Foto: ÀLEX LARA

El VPC Andorra va acomiadar el 2013 ahir amb una victòria al Camp del Consell que el manté en la part privilegiada de la classificació, tot i que ni jugadors ni entrenador van quedar contents per l'imatge oferta. El rival era el cuer i l'objectiu era vèncer i sumar d'una vegada per totes el punt de bonus amb el qual no hi ha feeling aquesta temporada. Ahir no va ser menys. Triomf per 26-19, però incomplert. Dels set partits que ha guanyat fins ara l'equip andorrà, només en un –jornada 5, a casa davant el Toulouse Lalande– s'han sumat els cinc punts.

«No podem estar satisfets perquè hem fet una primera part llastimosa, per no dir una altra paraula», va valorar el capità, Josep Magallon, en el post matx. «Hem de tenir respecte al rival, jugant al 100% és la millor manera i avui no ho hem fet», va autocriticar. L'entrenador, Dídac Martínez, tampoc no es va mossegar la llengua: «La diferència amb els millors equips de la categoria són els punts de bonus; això és el que ens falta a nosaltres i per atrapar-los els haurem de guanyar al seu camp. Avui se'ns ha escapat el cinquè punt per falta d'actitud».

LESIÓ DE BARKALAIA / I és que el partit es va començar a torçar ben d'hora. No havien passat cinc minuts quan els visitants van aconseguir una marca transformada (0-7) i poc després Otar Barkalaia havia de marxar a l'hospital amb el nas totalment fora de lloc. Quan més es complicaven les coses va aparèixer Reikaixvili per fer un assaig que no va encertar a transformar Abelló, però el Critourienne va continuar aprofitant la passivitat dels tricolors i a través d'una gran jugada individual –permesa per la mala entesa en els marcatges– va donar una altra queixalada per fer pujar el 5-12. Als últims deu minuts el VPC es va endollar i gràcies a un cop de càstig materialitzat per Abelló i un assaig col·lectiu que va finalitzar Reikaixvili es va poder capgirar el marcador per primera vegada per anar al descans amb un favorable 13-12.

EXPULSIÓ DE CARMONA / Semblava que la pausa no havia servit per gaire al VPC, perquè en la represa va continuar el duel físic d'anades i vingudes, i la situació es va complicar amb l'expulsió de Carmona per una agressió al minut 46 – «hi havia un jugador del rival en fora de joc i a vegades, quan no ho assenyala, són els propis jugadors els que ho fan», va argumentar sobre aquella acció l'entrenador.

L'equip de Martínez, però, va començar a mostrar personalitat amb un home menys. El Critourienne estava còmode i va poder tornar a posar-se per davant al minut 50 amb un cop de càstig, però no ho va aprofitar i poc després, ara amb el VPC en superioritat per una altra targeta blanca als visitants al minut 56 i en una situació gairebé idèntica, va posar més terra per mig mitjançant el letal xut a pals d'Abelló (16-12).

Quedava, però, molt partit per endavant i al minut 62 Reikaixvili va veure la groga per un placatge il·legal. Entre el 66 i el 72 els visitants van tornar a tenir avantatge numèric i van arraconar al VPC al seu camp. La bona defensa, aquesta vegada sí, va evitar un greu problema i al minut 62, un cop de càstig per placatge il·legal a Roger Fité, centrat, proper i fàcil, el va aprofitar Abelló per obrir un avantatge d'un assaig transformat (19-12). Per acabar, amb els visitants en pla suïcida, el VPC va tirar un atac de rellotger que va acabar Magallon a l'ala dreta per segellar els quatre punts, amb l'ajut d'un Abelló que novament no perdonava amb el peu. Ja en el descompte una cavalcada d'uns 50 metres va permetre als visitants fer una última marca transformada que tampoc no afectava en res al VPC alhora de sumar els quatre punts de la victòria.

Més bones notícies van arribar de Tarascó, on el Lalande va perdre per un rotund 31-0. El VPC el supera en la taula per un punt i acaba el 2013 com a colíder amb el Villeneuve, equip que no va jugar i al qual visitarà en el primer partit del 2014, el pròxim 5 de gener.

EL FEMENÍ GUANYA UN ‘CHALLENGE' / D'altra banda, el VPC femení de seven's va guanyar el primer Challenge Cup de la Federació Catalana. En el primer partit es va imposar a l'Osses d'INEF per 10-15 amb marques d'Anna Casals, Aina Margalef i Olga Arrú, que torna a estar en actiu després d'un any com a seleccionadora. En el segon partit victòria per 15-20 amb el CEU/Hospitalet de Llobregat amb dues marques d'Anna Casals i Nàdia Om.

Pel que fa al cadet, va sumar una victòria contundent (12-79) al camp de l'Eauze d'Armagnac amb marques de Bosco (5), Max (2), Martín, Dani, Gio, Ian, Husky i Pere.