PUBLICITAT

Andorra ocupa el desè lloc en PIB per càpita, segons la CIA

  • L'indicador puja un 0,6% i se situa al 2012 en els 47.314 dòlars
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista general d'Andorra la Vella i Escaldes Foto: TONY LARA

El Producte Interior Brut (PIB) per càpita en Paritat de Poder Adquisitiu (PPP's) per l'any 2012 es va situar en 47.314 dòlars, el que suposa una variació positiva respecte el de l'any 2011 del 0,6%, segons va informar ahir el Departament d'Estadística. Aquesta dada situa el Principat a la desena posició mundial, en un rànquing que encapçala Qatar amb un PIB PPP's de 103.900 dòlars. La classificació parteix de dades elaborades per l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units, la CIA.

D'aquest rànquing, Estadística va voler assenyalar que Andorra es troba molt per sobre dels països veïns (França ocupa la 28a posició i Espanya la 34a) i de la mitjana dels països de la Unió Europea, ubicada a la posició 29, amb un PIB de 35.100 dòlars. El Principat es troba entre els Emirats Àrabs i Suïssa en aquesta classificació de la CIA. Per sobre hi té països amb qui comparteix similituds com són Mònaco, Liechtenstein i Luxemburg.En canvi, està per sobre països com Alemanya o el Canadà.

Segons l'ocde és cinquena / Si enlloc de la CIA es tenen en compte les dades de l'OCDE, Andorra se situa a la cinquena posició mundial, només superada per Luxemburg, Noruega, Suïssa i els Estats Units.

En aquesta segona classificació, que té en compte menys països, la Unió Europea ocupa la 17a posició, França la 16a i Espanya la 19a.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT