PUBLICITAT

Policia d'incògnit busca camells

  • El cos ha posat un funcionament un dispositiu 24 hores de detecció de delicte fragant, amb agents que es passegen pel país vestits de paisà H En dos mesos han detingut a 19 persones
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Policies vestits de paisà, durant una acció a la via pública Foto: SFP

La Policia pot ser a qualsevol lloc. Així que alerta amb les conductes sospitoses, sobretot aquelles en les que hi ha drogues i menors implicats. Aquest és el missatge que vol transmetre el cos amb la creació, el passat mes d'octubre, del que anomenen «patrulla de delicte flagrant». Una patrulla que controla els carrers del país, les zones d'esbarjo i els centres escolars les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. L'objectiu és actuar en les infraccions penals in fraganti, deixant al descobert aquells que burlen la llei per lucrar-se econòmicament o per d'altres interessos personals.

Per aconseguir el seu objectiu, la patrulla es camufla entre la població vestida de paisà. Patrullen de dos en dos, a peu o en vehicle, però sense distintius policials. En total són 62 agents els que integren aquesta patrulla i pertanyen a l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.

Tots ells han rebut formació específica en matèries de tècniques d'intervenció de paisà, per evitar ser reconeguts i per saber com actuar quan cacen al camell o al consumidor de droga. I és que una de les missions principals d'aquesta patrulla és la lluita dels delictes flagrants relacionats amb el tràfic i consum d'estupefaents, en zones d'esbarjo i immediacions de recintes escolars, així com zones freqüentades per menors. D'altres missions d'aquest servei són la recerca de persones, la prevenció de delictes patrimonials, alarmes en establiments públics i el suport a patrulles uniformades.

Sembla que de moment aquesta acció camuflada dóna els seus fruits. Des de la seva posada en funcionament, a l'octubre, s'han realitzat 55 intervencions, 19 de les quals han acabat amb detencions. També s'han obert 34 contravencions penals contra la salut pública. D'aquestes, quatre corresponen a menors d'edat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT