PUBLICITAT

Els funcionaris diuen que l'Executiu pretén externalitzar els serveis

  • Els sindicats creuen que primer s'hauria de revisar la Llei de la funció pública
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants del Ustcee i del Sitca durant la roda de premsa d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

Al projecte de llei per delimitar competències li van sortint més veus en contra; ahir va ser el torn dels funcionaris dels comuns. El Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca) i la Unió Sindical de Treballadors del Comú d'Escaldes-Engordany (Ustcee) van alertar ahir que el projecte presentat pel Govern «té la intenció d'externalitzar els serveis comunals». Cristian Asensi, president del Sitca, va dir que després de valorar l'avantprojecte, se'n extreu que «la idea és fer més parapúbliques», ja que «es dota de personalitat jurídica pròpia i d'un Consell d'Administració per gestionar les mancomunitats», per tant, «anem més a externalitzar que a mancomunar». Segons els funcionaris, doncs, «l'objectiu de l'Executiu és crear més empreses privades, i això ningú ha dit que acabi sortint més barat». A més, «els treballadors que es reubiquin a aquestes possibles parapúbliques, ¿mantindran les seves condicions de funcionaris?».

Els representants del Sitca també es van mostrar sorpresos perquè «quan vam parlar amb DA abans de les eleccions, ens van dir que per mancomunar primer calia treballar amb la Llei de funció pública, i d'aquesta ningú en sap res».

MOBILITAT I UNIFICAR CONDICIONS / Un altre dels punts criticats pels dos sindicats va ser el de la mobilitat: «el projecte de llei diu que es mantindran les condicions del funcionari si aquest es mou a un altre lloc de feina», però, «¿com pot ser què es mantinguin les mateixes condicions si cada administració té diferents condicions, diferents horaris i graelles salarials?», va qüestionar el president de l'Ustcee, Miquel Sánchez. Per aquest, «s'ha començat la casa per la teulada», ja que la mobilitat fa referència a articles de la Llei de la Funció Pública, per tant, «s'hauria d'haver començat per aquí, dialogant amb els treballadors de totes les administracions». Sánchez va afegir que «mobilitat sí, però amb coherència i cara i ulls» i igualant les condicions dels funcionaris de totes les administracions, comunals i general, «mantenint les particularitats».

Altres mancances que han trobat els treballadors en la proposta del Govern és el fet que la mobilitat es limiti a reubicacions directes (amb el consentiment del treballadors) però no a l'accés a edictes de promoció interna.

Finalment, Asensi va dir que «desitgem que no tiri endavant aquest avantprojecte» i, si ho tiren endavant «quedarà igual que ara perquè no es podrà aplicar el que diu amb les condicions actuals», va afegir Sánchez. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT