PUBLICITAT

S&P rebaixarà la qualificació si Andorra retarda les reformes

  • L'agència assegura que hi ha un terç de possibilitats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge de la façana de l'oficina de Standard&Poor's Foto: EL PERIÒDIC

Standard&Poor's ha publicat un complement de l'informe del 18 d'octubre en el que mantenia el ràting a Andorra en A-/A-2. En aquesta nova publicació, l'agència internacional assegura que hi ha un terç de possibilitats que en els pròxims dotze mesos s'abaixi la qualificació del país.

L'informe posa en relleu que això es produirà si el creixement econòmic no aconsegueix repuntar, si el dèficit de l'Estat no disminueix, i si «l'ambiciós programa» de reformes del Govern es retarda. Tot i això, S&P valora positivament el procés d'obertura a la inversió estrangera, xifrant el seu impacte en l'1,2% del Producte Interior Brut, i preveu que el 2013 sigui el darrer any amb xifres negatives del PIB, augurant un creixement del 0,4% de cara al 2014.

S&P també assenyala la importància del turisme en l'economia andorrana i que després d'una caiguda del 20% des del 2007 hi ha «signes de millora» .També diu que amb l'obertura de l'aeroport de la Seu d'Urgell la situació dels acsessos al Principat pot millorar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT