PUBLICITAT

El River MoraBanc visita Navarra «amb el ganivet entre les dents»

  • S'enfronten el millor equip en punts a favor contra el segon que més en rep i tots dos venen de perdre
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El primer equip del River MoraBanc, amb les promeses de l'escola del club en el Festival de Nadal, ahir a l'Alay. Foto: ÀLEX LARA

Aquesta és la tercera vegada en l'Adecco Or 2013-2014 que el River Andorra MoraBanc veu amenaçat el curiós registre de no perdre dos partits seguits. Des del 23 de març de l'any passat, encara a LEB Plata, quan l'equip que dirigeix –i dirigia– Joan Peñarroya va caure a la pista del Lan Mobel ISB després de fer-ho a Ourense. L'equip vol deixar enrere , avui mateix, el malson que va provocar la derrota a A Corunya de la setmana passada. A les 21.00 hores, després d'un viatge en autocar que ha començat a les set del matí, el River MoraBanc visita la pista del Planasa Navarra en un duel entre el millor equip en punts a favor de la categoria contra el segon que més encaixa. Millor atac contra segona pitjor defensa. Els 926 punts que ha anotat el conjunt andorrà contra els 921 –84,2 per partit– contra els 893 que li han ficat al navarrès –81,2.

Val a dir també que l'equip de Peñarroya és el que més encert té en els llançaments a cistella de 2 punts (53,3%), de 3 (39,9%) i de camp (48,4); en els lliures és el segon millor amb un 76,4, només superat curiosament pel seu adversari d'avui, que arriba al 78,1 en aquesta faceta però en les altres està entre els pitjors, com així diu la classificació, enganyosa perquè els tres triomfs que porta han estat amb Breogan, Corunya –equips amb els quals el River MoraBanc no ha pogut– i cocinas.com. Aquests números reforcen les paraules d'ahir de Peñarroya en la prèvia sobre el joc del seu equip: «en la vessant ofensiva estem bastant bé. On fallem és en defensa. Aquí sí hem de fer un pas endavant. Ser més compactes i sòlids».

Sis, han estat les vegades que els tricolors han estat en risc d'acumular dues derrotes seguides. Aquest curs ha succeït contra el Breogán i l'Oviedo. La resposta en ambdós casos ha estat contundent: triomf a Melilla de 22 punts (71-93) i a casa contra el Barça B de 19 (80-61). ¿Torna a tocar recital? La vegada que ha estat més a prop de trencar aquesta estadística va ser la campanya passada, quan va perdre amb el Palència a casa i una setmana més tard vencia per un ajustat 69-71 a Càceres.

Ara toca el Navarra després de caure a A Corunya i Jordi Trías va deixar clares les intencions de l'encara líder –ara empatat amb quatre equips més– de l'Adecco Or: «Sortirem a la pista amb el ganivet entre les dents. Hem de guanyar sigui com sigui». Com si fos una final, cosa que dóna la raó a Francesc Solana i la famosa piulada al twitter, tot i que va matisar que està d'acord «a mitges» amb l'opinió del director general, possiblement i seguint la línia de Peñarroya perquè no compartirà que la setmana passada es va fallar per la falta d'humilitat. «Respecte al rival en tenim sempre. Crec que dues de les tres derrotes han estat per confiar-nos».

Trías, l'home més determinant de la categoria i amb diferència, que lidera la mitja per partit de valoració amb 24,82 –molt lluny dels 19,64 que té l'ala-pivot del Burgos Ortega– considera que «no hi ha dependència de mi» però ell i Mesa viuran un dels duels més apassionants sota els taulells. Trías és el millor rebotejador, Mesa el segon. Qui no serà és Urtazun, l'home referència que ha fitxat pel CAI Saragossa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT