PUBLICITAT

Purito ja té el tercer títol de número u mundial

  • «És un premi important, cada vegada costa més guanyar», va indicar
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
'Purito' (a la dreta) rep el guardó de número u entregat per Wert, ahir. Foto: EFE / Javier Lizón

El ciclista espanyol amb residència andorrana Joaquim Purito Rodríguez va rebre ahir a Madrid, en la gala dels Premis de la Unió Ciclista Internacional (UCI), el guardó com a número u mundial, per tercera vegada en la seva carrera esportiva.

Aquest títol suposa per al líder del Team Katusha «un premi important» perquè segons va detallar «cada vegada costa més guanyar». «El que es premia és la regularitat i s'ha de lluitar molt durant tot l'any per aconseguir-lo. No és fàcil guanyar-lo i contribueix a que es parli de ciclisme», va assenyalar.

El ciclista vallesà només té una espina clavada d'aquest 2013: la del Mundial de Toscana en el qual es va haver de conformar amb la plata per darrera del portuguès Rui Costa, un altre ciclista que, tal i com va avançar aquest rotatiu en l'edició del dimecres passat, està estudiant la residència al Principat. Però després de ser premiat tres vegades va fer un recordatori sobre «l'emoció de la primera victòria al 2010», la gran temporada 2012 que ell mateix va definir com «la millor de la meva vida» i «la incertesa d'aquest any fins a l'octubre». Per acabar, sobre el calendari del 2014, el número u mundial va aclarir que inclourà «segur» el Giro d'Itàlia i va deixar enlaire el Tour i la Vuelta, recorregut que encara no s'ha fet públic.

L'altre gran protagonista de la gala va ser l'equip Movistar, que confirma el protagonisme del ciclisme espanyol de ruta. Un reconeixement que va tenir com a convidat especial al nou president de al UCI, l'anglès Brian Cookson: «El ciclisme espanyol està patint moments difícils però vull col·laborar perquè estigui fort i ajudi a lluitar contra la credibilitat i la confiança d'aquest esport», va lloar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT