PUBLICITAT

3 anys de presó per a l'expresidenta de l'Adsaps

  • Bardina haurà de pagar més de 42.800 euros a l'entitat
E.O.
ANDORRA LA VELLA

L'expresidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí (Adsaps), Carme de Bardina, haurà de complir una pena de tres anys de presó, dels quals set mesos ferms, per haver-se apropiat de més de 36.000 euros de l'entitat (segons l'informe pericial). A més, el Tribunal de Corts també la condemna a pagar, en concepte de responsabilitat civil, un total de gairebé 42.863 euros a l'Adsaps.

De Bardina va ser acusada d'apropiació indeguda amb l'agreujant d'haver deixat la víctima en una situació econòmica difícil. De fet, l'Adsaps havia arribat a portar a Andorra una trentena d'infants a passar l'estiu, i aquest mateix any han estat només nou. Segons van explicar durant la vista oral les noves responsables de l'entitat, aquest afer ha derivat en una «pèrdua de confiança» per part de la població i de les entitats a les quals s'ha demanat ajuda, i tot plegat «ha posat en perill» tant la pròpia entitat com el projecte.

El dia que es va celebrar el judici, l'expresidenta de l'Adsaps va reconèixer els fets i va mostrar-se «penedida» i «avergonyida» pel seu comportament, que alhora es justificava per la seva delicada situació econòmica, sense feina ni pensió de l'exmarit, segons la defensa. Va declarar que cada vegada es prometia que tornaria els diners, i com a mínim ha fet alguns petits pagaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT